Родителите ми решаваха всичко вместо мен и ме ожениха за човек, когото не обичах

Роден съм в мюсюлманско семейство. От дете бях приятел с едно момче, син на приятел на семейството ни. От 15-годишна възраст си мечтаех как ще порасна и ще се омъжа за него. Още от ранна възраст имахме взаимни симпатии, така че не би трябвало да има никакви проблеми. Тогава не знаех, че родителите ми са взели решение за мен, преди да се родя. Когато навърших 18 години, родителите ми ме омъжиха за богат мъж, който беше известен в нашия град със своето положение и богатство. С приятеля ми решихме да избягаме в деня преди сватбата, но баща ми разбра за плана ни и каза, че ако предприема тази стъпка, мога да забравя за семейството си за дълго време, а приятелят ми няма да е щастлив. Нямах друг избор, омъжих се за нелюбим човек.

Връзката ни с него не се получи още от първия ден, в който се запознахме. Мъжът се отнасяше ужасно с мен. Той не ми обръщаше никакво внимание. Единственото нещо, за което мислеше, бяха неговите наследници. Аз изпълнявах само такава функция за него. Два месеца след сватбата ни съпругът ми започна да изчезва за часове и дори за дни. Лесно е да се досетим, че той никога не се извини за действията си. Чувствах се като безполезно, безлично същество, което няма всички права, които имат другите жени. Не смеех да изпищя в присъствието на съпруга си, понасях всичките му шеги и обиди. Година по-късно родих дъщеря. Това само влоши отношенията ни. Съпругът ми започна да ме гледа по-зле от обикновено. Един ден търпението ми се пречупи и аз казах:

– Ние не се обичаме. Какво ни обединява освен взаимната омраза? Има ли смисъл да продължаваме нашия “семеен” живот? Каква любов?” Той отговори: “Имаме дъщеря, ти си жена, така че единствената ти функция е да я възпитаваш. Осъзнах, че се намирам в ситуация, от която няма изход. Родителите ми подкрепят съпруга ми, разбира се. Майка ми казва, че по-късно между нас ще се появи любов, но аз знам, че това няма да се случи. За каква любов можем да говорим, ако той се отнася с мен като с вещ. Не ми позволява да излизам с приятелите си или дори да излизам от къщи без него. Само онзи ден ми позволи да погледна в интернет от неговия акаунт, за да общувам с роднини. А наскоро разбрах, че човекът се е развел. Той не можел да обича друга жена и предпочитал да прекарва всички дни, останал сам.

 

Rate article
Родителите ми решаваха всичко вместо мен и ме ожениха за човек, когото не обичах