Родителите ми обичаха сестра ми повече от мен през целия ми живот, но никога няма да забравя какво направи баба ми за мен накрая.

В нашето семейство имахме две дъщери. Но не мен обичаха най-много и дори не го криеха. Всичко започна още от ранна възраст. Тя беше любимката, получаваше всичко най-добро, а аз получавах само някакви подаяния. Освен това тя много приличаше на родителите си – такава красавица. А аз приличах на брата на баща ми, той не беше много красив. След училище родителите ми купиха на сестра ми апартамент в града, започнаха да правят ремонт. А мен ме изпратиха да живея при баба ми в нейните три стаи.

Тогава баба беше много болна, трябваше да тичам вкъщи след училище, за да се грижа за болен човек. Баба ми веднага каза, че ще завещае апартамента на родителите ми. Многократно помолих родителите си за помощ, беше ми трудно да се справя с един стар човек, но те казаха, че са заети с уреждането на жилище за сестра ми. Преди да напусне този свят, баба ми каза, че е спестила огромна сума пари за мен. Тя ми каза да не казвам на родителите си за парите, а тихо да ги взема за себе си. След погребението родителите ми започнаха да търсят тези пари, обърнаха целия апартамент с главата надолу, но не намериха нищо.

По това време аз вече бях купил собствен апартамент, започнах ремонт там, но продължих да живея в апартамента на баба ми. След два месеца родителите ми дойдоха и казаха, че ще дадат апартамента под наем, защото сестра ми имала нужда от пари, щяла да ражда. Попитах къде да отида сега. Те ми отговориха, че съм пълнолетен и трябва сам да уредя живота си. И аз го направих. По това време ремонтът в апартамента беше вече готов, преместих се в него. Дори си имах гадже, връзката беше сериозна. А когато родителите ми разбраха, че съм си купила апартамент, ме нарекоха крадла. Беше ми омръзнало цял живот да слушам обиди от тяхна страна, затова ги отпратих и спрях да общувам.

 

Rate article
Родителите ми обичаха сестра ми повече от мен през целия ми живот, но никога няма да забравя какво направи баба ми за мен накрая.