Родителите ми не приемаха приятелката на брат ми, но когато той се появи в дома ни с нея, никой от нас не очакваше такъв развой на събитията.

Преди месец брат ми навърши 18 години и на рождения си ден ни изненада по много странен начин, или по-скоро обяви, че ще се жени. Родителите ѝ винаги не са я одобрявали. Те не харесваха момичето заради лошото му възпитание. Тя учеше в техникума, но очевидно рядко ходеше на занятия. Освен това отвличала вниманието на брат ми от ученето, което правело родителите ми много нещастни. Тя е от онези, които седят на детската площадка с бутилка бира. Облича се по съответния начин. Няма да я видите дори по празниците в нещо женствено. Брат ми е луд по нея. Той не може да си представи живота си без нея, затова казва, че вече имат доста дълга връзка и ще подадат молба в службата по вписванията. Родителите са против това. Те не искат да виждат този човек в къщата си и още повече в семейството си.

Момичето за две години връзка с брат си не е показало нито едно от положителните си качества. Ядосан на родителите, братът заявява, че няма да се откаже от любимата си заради тях. Аз съм неутрален към момичето, но знам, че с появата му в нашето семейство всичко само ще се влоши. Брат ми живее с нас, а тя – с майка ми, доведения ми баща и по-малката ми сестра. Те нямат възможност да се преместят и да живеят отделно от всички, затова брат ми каза, че ще живеят при нас, в неговата стая. Бащата, без да подбира думи и изрази, каза на сина си, че ако му е удобно да живее с жена си в празна стая, без мебели, за които няма достатъчно пари, и да спи на пода – може да я доведе, когато пожелае. Братът се биеше в гърдите, казваше, че има дял в къщата, но всъщност никога не е купувал нищо за къщата.

– О, да? Е, не се притеснявайте. Каза той, нарами малка раница и си тръгна. Нямаше го няколко седмици. Оказало се, че през цялото това време той и момичето се разхождали из къщите на приятели. После се появили заедно в коридора. Братът беше решителен. Той се върна не просто така, а с предложение. – Продавам дела си в апартамента, ако искаш, можеш да го платиш сама – каза той спокойно, сякаш нищо не се беше случило. – Ако го направиш, помисли, че вече нямаш родители – каза бащата. – Не съм разчитал на теб преди – отвърна Андрий. Той взе нещо от стаята и отново изчезна. Мисля, че бъдещата ми свекърва помогна на брат ми с такива “полезни съвети”. Тя работи като човек в адвокатска кантора. Може би й е интересно да се рови в чуждия живот… Опитвам се да възстановя стария ред в нашето семейство, опитвам се да помиря родителите си с брат ми, но и родителите ми, и самият Андрей казват, че трябва да си гледам работата.

 

Rate article
Родителите ми не приемаха приятелката на брат ми, но когато той се появи в дома ни с нея, никой от нас не очакваше такъв развой на събитията.