Родителите ми не ми помагат с нищо. Не стига това, ами наскоро разбрах, че през цялото време са мислили само за сестра ми. Не можех да търпя такова отношение.

Момичето изключи звънеца за първи път. И хвърли телефона към стената, от което той се счупи. И тогава тя пострадала. В края на краищата щеше да й се наложи да си купи нов телефон. Но тогава това беше най-малката ѝ грижа. Това не ѝ се беше случвало от много години. Всичко беше смесено: агресия, негодувание, безсилие. Разбира се, момичето разбираше, че бурята в душата ѝ е погрешна. Трябваше да се радва за сестра си, но тя мислеше за пари.

Но когато работиш като проклетник на две места, родителите ти не ти помагат, а после се оказва, че през цялото време са мислили само за сестра ти, няма как да не мислиш за пари. Момичето купи телефона за два дни. Първият обаждащ се беше майка ѝ с молба да вземе пари назаем. Тя отказала. Десет дни по-късно я поканили на парти за новодомците. Тя отказала да отиде. Три дни по-късно майка ѝ дошла да я посети. – Здравейте. – Трябва да поговорим – казала майката. – Здравейте. Влезте. – Обидена ли си? – Защо мислите така?

– Чух го дори в телефонния разговор. Момичето се надяваше, че майка ѝ е дошла да се извини. – Добре съм. – Сигурна съм, че е обидена. Винаги казваш това, когато си обидена. Чудя се защо мислиш само за пари. Би трябвало да се радваш на подаръка на сестра си и на дъщеря ни. – Аз ли съм непознат за теб? – Но ти си имаш собствен апартамент. – За който аз ще трябва да плащам ипотеката още петнайсет години. И вие, родителите ми, сте знаели. – И се надявах, че ще ме разберете. Ти мислиш само за пари – майката се измъкна от отговора. – Не, мамо, въпросът не е за пари, просто признай, че обичаш повече сестра си. И ми обясни какво съм направила погрешно, мамо?

 

Rate article
Родителите ми не ми помагат с нищо. Не стига това, ами наскоро разбрах, че през цялото време са мислили само за сестра ми. Не можех да търпя такова отношение.