Родителите ми ми помогнаха, когато останах сама със сина си след раздялата. Но това, което правят сега, не може да се повярва.

Когато забременях, веднага осъзнах, че ще трябва да отглеждам детето сама. Бащата на детето, когато научи новината, започна със сълзи на очи да ме моли да се отърва от детето. Аз отказах. Родителите ми ме подкрепиха напълно, казаха ми да родя и да не мисля за нищо, че ще се погрижат за всичко. И така се случи. Приятелят ми избяга някъде, а майка ми и баща ми бяха щастливи, че ще имат внук. Татко печелеше добре и осигуряваше финансово семейството. Мама помагаше в къщата, чистеше, подреждаше, готвеше. Когато се опитах да вложа парите си в семейния бюджет, баща ми веднага ми ги даде:

– “Защо влагаш парите на децата тук? По-добре е да ги похарчиш за детето. А ако исках по някакъв начин да помогна на майка ми в кухнята, тя също отказваше: “Не се престаравай, по-добре е да седнеш със сина си, аз сама ще сготвя всичко. Когато дойде време да ходя на работа, все пак започнах да купувам необходимите неща за къщата. И това беше чисто символично. Майка ми изцяло пое цялата домакинска работа и се грижеше за сина ми. И всичко щеше да е наред, но когато на хоризонта се появи мъж, родителите ми започнаха да бият тревога. – Не ви ли беше достатъчно веднъж? Нима животът не те е научил на нищо? Всички са едни и същи, после ще те изоставят и ти ще се върнеш отново бременна!!! Колкото по-голям ставаше синът ми, толкова по-голям контрол имаха родителите ми върху мен.

Те се отнасяха с мен като с ученичка. Майка ми непрекъснато се обаждаше и питаше: къде съм, кога ще дойда, какъв е този глас на заден план, с кого работя днес, какво ядох днес. След корпоративни партита на работното място баща ми винаги ме водеше вкъщи. В живота ми се появи един мъж. Когато майка ми разбра за това и че отивам на среща, тя веднага започна да се хваща за сърцето. Когато видя, че ще напусна къщата, веднага каза, че е под напрежение и трябва да остана близо до нея, вкъщи. Съпругът ми разбираше ситуацията ми. Той отмени една среща, друга… после още една и още една. На десетия път той просто отмени всички срещи с мен. И си намери някоя, чиято майка е по-здрава и по-малко контролираща.

 

Rate article
Родителите ми ми помогнаха, когато останах сама със сина си след раздялата. Но това, което правят сега, не може да се повярва.