Родителите ми ме поставиха пред избор: или ще се разведа с неспособната си съпруга, или вече няма да съм техен син. Нито за миг не се усъмних в избора си

Вярно е това, което казват – младите съпрузи трябва да живеят отделно. На две домакини не им е мястото в една и съща кухня. Бяхме се убедили в това от собствения си опит.

Със съпругата ми се оженихме, докато бяхме още студенти. Не разполагахме със собствено жилище. И тъй като родителите на съпругата ми живееха далеч от нас, предложих на Мелиса да заживее с моите родители за първи път. Те веднага ни приеха, защото имаха тристаен апартамент.

Не можех обаче да си представя как ще свърши това.

Отначало всичко беше наред. По-късно майка ми започна да се кара на Мелиса. Според нея съпругата ми правеше всичко погрешно. И майка ми трябваше да я научи на всичко. Мама обвиняваше Мелиса за почти всичко, наричайки съпругата ми неумела домакиня.

Заради това съпругата ми често плачеше. Тогава реших да поговоря с майка ми. Но не се получи, защото Мелиса все още беше лоша домакиня за майка си. А и разговорът с баща ми също беше безполезен.

Тогава реших, че най-доброто решение би било да живеем отделно. Веднага щом казах на родителите си за това, майка ми направи истински скандал. Тя ми постави условие: ако замина, мога да забравя за тях. Но аз избрах жена си. С Мелиса се преместихме в апартамент под наем. За целта трябваше да се преместя в университет на задочно обучение и да си намеря работа. Мелиса също си намери работа. И двамата печелехме пари и след няколко години си купихме собствено жилище. Сега, когато имахме къде да живеем и печелехме добре, с Мелиса започнахме да мислим за дете.

Родителите ми все още не общуват с мен. Това е неприятно, но може би е за добро. Имам съпруга, която ме подкрепя във всичко. Тя е моята опора. Никога не съм имал съмнения относно икономическите умения на съпругата ми. Тя върши чудесна работа и аз винаги я подкрепям.
Все пак много се радвам, че тогава не послушах родителите си.

 

 

Rate article
Родителите ми ме поставиха пред избор: или ще се разведа с неспособната си съпруга, или вече няма да съм техен син. Нито за миг не се усъмних в избора си