Родителите ми изобщо не ценят мен и съпругата ми. И сега си мисля, че трябваше да постъпя като брат си, за да има повече благодарност.

Преди 5 години по-големият ми брат случайно спечели зелена карта и замина да живее в Америка със съпругата си.

След като наскоро се завърна, той донесе със себе си цяла планина маркови дрехи, лакомства и, разбира се, подаръци за родителите си. Родителите просто не оставиха брат ми на мира, като се интересуваха от живота му в такава непозната и странна страна, която не им е родна.

По-късно, най-накрая, откъсвайки се от шведската маса, поставена от родителите му, братът отиде да посети и да даде подаръци на други роднини. Децата на брат ми бяха гледани и забавлявани от нашите родители през цялото това време. А когато излезе от къщата, баща ми се опита тихо да му подаде плик, който според мен съдържаше пари. Родителите ми заклаха едно прасе за сватове.

А когато брат ми си тръгна, кръвното налягане на майка ми се повиши, което много ме разтревожи, въпреки че имахме хапчета.
Тогава валеше много сняг. С баща ми разчиствахме къщата от снега, за да можем в случай на спешност да стигнем до дома си с кола.

От деня на сватбата ни със съпругата ми живеем при родителите ми, за да се грижим за тях, защото те вече не могат да правят много неща сами. Жалко е, че нашият труд и грижи се оценяват по-ниско, отколкото само завръщането на брат ми от чужбина, където впрочем той живееше доста добре. От много години ми се струва, че трябваше да замина, за да живея щастливо някъде далеч от родителите си, както, общо взето, направи брат ми. Така може би родителите ни щяха да ни ценят повече.

 

 

Rate article
Родителите ми изобщо не ценят мен и съпругата ми. И сега си мисля, че трябваше да постъпя като брат си, за да има повече благодарност.