Родителите ми дадоха всичко на по-малкия ми брат, но нищо на мен. И когато майка ми каза причината, дълго време не можех да се опомня.

Аз имам по-малък брат, а съпругът ми има по-малка сестра. И двамата сме постигнали всичко сами, а по-малките ни деца са получили всичко от родителите си. Разбира се, не казваме, че някой ни е длъжен с нещо. Но и те не са длъжни на по-малките ни братя и сестри. Така че защо е така? По-младият ми брат например получи старата си кола от баща ми. А после разбрах, че след сватбата той и жена му са се преместили в апартамента, който наследихме от покойната ни баба. Брат ми е с 10 години по-млад от мен и когато казал на родителите си, че скоро семейството му ще има ново попълнение, те без никакво колебание му дали този луксозен апартамент. – “Там все още трябва да се прави ремонт – каза майка ми.

-Защо не го направят сами? Как могат да го направят сами? Девойката е бременна, а той е на работа. Въпреки че печели малко, той се връща късно вечер. И аз си спомням как се уредихме с мъжа ми – и в очите ми веднага се появяват сълзи. Когато се роди детето ни, се преместихме в къща с почти голи стени. И всичко направихме сами – със собствените си ръце. Добре, че поне приятелите ни помогнаха бързо да сложим тоалетна, иначе не знам как щяхме да оцелеем. Условията бяха толкова лоши, че когато детето ми вдигна температура, се страхувах да извикам лекар в къщата. Страхувах се, че той ще види апартамента ни и веднага ще ни предаде на органите за настойничество. Но по-малката сестра на съпруга ми наистина е златно дете.

Родителите се изнесоха за постоянно от града и оставиха апартамента на дъщеря си. Казаха ѝ да си уреди личния живот. Но това не е всичко: момичето не е на няколко години, но продължава да им седи на врата дори по отношение на храната. Затова родителите ѝ идват при нея веднъж седмично, пълнят хладилника до горе и се връщат обратно. Веднъж събрах смелост и попитах майка си: – Мамо, защо правиш това? Защо направи всичко за сина си, и сватбата, и колата, и къщата – а на мен не даде нито една копейка? Ето как тя ме постави на мястото ми. Наистина ли трябваше да питаме? Нима не знаеха в какво състояние е къщата ни? Нима не видяха, че нямаме кола? Все още не мога да им простя за това. И на съпруга ми също!

 

Rate article
Родителите ми дадоха всичко на по-малкия ми брат, но нищо на мен. И когато майка ми каза причината, дълго време не можех да се опомня.