Restorano virėjas pasakė, kad į kotletus negalima dėti duonos, kiaušinių ir svogūnų.

Neturėjau apie tai jokio supratimo!

Kiekviena šeimininkė savo arsenale turi savo receptą kotletams gaminti. Kartais šie receptai pakoreguojami, bet paprastai jie išlieka tokie patys. Mano receptas yra toks:

Kartais darau nedidelių pakeitimų, bet dažniausiai niekas nesikeičia. Šį receptą naudoju jau daugelį metų. Mėsą sumalu į maltinukus, įmušu kiaušinį, įdedu svogūnų ir duonos pluteles, kurias prieš tai pamirkau piene. Kiaušinis reikalingas tam, kad kotletai neprarastų formos. Tačiau virėjai mokomi kitaip.

Mano kaimynės sūnus dirba viename iš vietinių restoranų. Taigi mano kaimynas supranta maisto gaminimo dalyką. Ji man pasakė, kad į kotletams skirtą maltą mėsą negalima dėti svogūnų. Neįsivaizduoju, kaip kas nors gali gaminti kotletus be jo!

Virėjai yra sakiusi, kad svogūnai pakeičia mėsos skonį, ją pablogina. Girdėjau, kad svogūnai kotletus padaro sultingesnius. Bet dabar sužinojau, kad tai netiesa. Be to, virėjai žino, kad į kotletus negalima dėti kiaušinių ir duonos. Jei į įdarą įdėsite duonos, kepdami kotletai bus per tamsūs. Kiaušiniai neturi jokios įtakos kotletų skoniui. Jie patiekalo nepablogina, bet ir nepagerina. Tai tiesiog nenaudingas produktas.

Virtuvės šefai sako, kad į maltinukus geriau dėti šiek tiek daržovių: bulvių, morkų ar cukinijų, taip pat kopūstų. Kartu daržovės turėtų būti tam tikra proporcija nuo pačios maltos mėsos kiekio. Visa ši informacija mane nuoširdžiai suglumino. Su tuo, kad nereikėtų dėti duonos ir kiaušinių, esu pasirengusi sutikti, bet ar galima gaminti nenaudojant svogūnų?

Kaip ir dabar, kai žinau apie tinkamą mėsos kukulių receptą:

Nepaklausiau kaimynės ir nepakeičiau recepto, nors jos sūnus yra virėjas. Gaminsiu kotletus, kuriuos mėgstu, taip, kaip įpratau per daugelį metų.

Rate article
Restorano virėjas pasakė, kad į kotletus negalima dėti duonos, kiaušinių ir svogūnų.