Реших да последвам баща си, за да го извадя на бял свят. Един ден станах свидетел на това, от което най-много се страхувах

В този живот няма нищо вечно. Всичко преминава. Така е и с детството. Пораснах и реших, че искам да живея отделно от родителите си. Мислех, че съм бил с майка си и баща си достатъчно дълго. Още две години след като завърших университета.

През цялото това време работех и спестявах пари. Нямах особена нужда да ги харча. Майка ми и баща ми купуваха хранителни продукти, плащаха за комунални услуги и ми даваха пари за дрехи.

Така за няколко години спестих добра сума пари. Тогава реших, че е време да си купя собствено жилище. Разполагах с половината от необходимата ми сума и планирах да взема заем.

Но родителите ми решиха да ми помогнат. Те ми дадоха липсващата сума. Намерих няколко варианта и два месеца по-късно се преместих в собствения си апартамент.

Бях убеден, че след като напусна, майка ми и баща ми ще започнат нов етап от развитието на отношенията си. Но аз грешах. Те започнаха да се карат още повече. Татко спря да прекарва нощта вкъщи. Каза на майка ми, че прекарва нощта в къщата на баба си в селото. Бях много притеснена от това.

Един ден баба ми се обади и се оказа, че баща ми не е идвал там повече от година. Помислих си, че това е странно.

Оттогава започнах да контролирам почти всяка негова стъпка. Криех се и го наблюдавах, исках да извадя баща си на светло. Един ден станах свидетел на това, от което най-много се страхувах – баща ми прегръщаше друга жена.

Така разбрах къде живее тя. Един ден забелязах, че баща ми излиза щастлив от вратата на любовницата си. Набрах номера му и му предложих да се срещнем, на което той отговори, че отива при баба си. Това беше краят на разговора ни.

След това го видях да се отправя към магазина, затова го последвах. Баща ми държеше бутилка вино и бонбони. В този момент не издържах:

– “Това за баба ли го взимаш? попитах. Тя празнува някакъв празник ли? Може би можеш да ми го обясниш? Бяхте в автобуса до селото.

Той побледня. Той дори не знаеше какво да каже. Грабнах тази бутилка вино от ръцете му и я хвърлих. А после се обърнах и си тръгнах.

Сега не знам какво да правя. Да кажа ли на майка ми или не?

 

Rate article
Реших да последвам баща си, за да го извадя на бял свят. Един ден станах свидетел на това, от което най-много се страхувах