Реджина дълго чака Крис, но той така и не идва, а едва след 5 години горчивата истина излиза наяве.

Регина учи с курса си само последния семестър. Баща ѝ, генерал, е преместен в столицата.

Тя харесва съученика си Крис от пръв поглед. Отношенията им обаче останали на ниво “съученици”. Страстта дойде и си отиде в деня, в който тяхната студентска група “изми” дипломите си в провинциалната къща на един състудент. Там те си уговорили среща за следващия ден. Реджина дълго чакаше Крис. Той не идваше и не се заяждаше. Момичето го възприе така – момчето си получи своето и я остави.

Реджина проляла сълзи и се презряла заради това, което обичала. Месец по-късно се оказало, че момичето е бременна. Родителите поискали да узнаят истината. Семейният съвет решил – Регина ще бъде сдъвкана от хората…

След 5 години институтът отпразнува своята годишнина. Наред с другите, покана получила и Регина. Тя решила да присъства на тържеството, надявайки се да срещне там Крис. Майка ѝ се намръщи: “И защо да ходя там? За да плачеш отново през нощта?”

Както на всички подобни събития, официалната част била скучна… Крис Регина не обърнала внимание. По време на почивката групата им в института скучаеше и обсъждаше къде да отпразнува срещата… Крис не беше там. Тя не се интересуваше от по-нататъшното и отиде до входната врата. На излизане тя видя Крис. Изглежда, че той чакаше някого. Реджина наистина се надяваше, че момчето я чака, но Крис студено кимна: “Здравей, Реджина”. И това беше всичко!!!

Момичето се качи зад волана на колата си. От очите ѝ се лееха сълзи. Реджина осъзна, че няма да може да шофира в такова състояние.

След малко вратата на предната пътническа седалка се отвори и в колата се качи съученикът ѝ Алекс.

– След тържеството по случай завършването на училище Крис се прибра у дома. Един пиян съсед биеше жена си пред входа. Крис се намесва. Спасил жената, но самият той бил намушкан с нож в рамото и в гърлото, – Алекс бълнуваше монотонно, – Стигна до болницата, не можеше да говори, написа ми бележка, за да те предупредя. На следващия ден го излъгах, че не искаш да го видиш… Аз съм последният копеле, завидя на Крис. Това е неговият номер.

Алекс все още говореше, но Реджина скочи от колата и изтича при Крис.

– Крис! – тя се затича към него. – Алекс те е измамил. Чаках те дълго време. И те обичах. А сега…

– Значи не си се отказала от мен – каза Крис и я прегърна…

– Хайде – Реджина хвана ръката на Крис. – Райън ни чака. Нашият син

 

Rate article
Реджина дълго чака Крис, но той така и не идва, а едва след 5 години горчивата истина излиза наяве.