Ребека се канеше да си тръгне. Възмущението ѝ беше огромно. Бъркани яйца? Кой се подготвя за подобна среща? Но приятелката ѝ я спря.

Ребека е на 34 години. Тя живее с родителите си с надеждата, че скоро ще се омъжи. Запознала се е с Адам в едно кафене. Първоначално пили кафе заедно, а по-късно мъжът я помолил да се срещнат втори път. Адам е на 39 години, неженен и живее сам. Един ден той кани Ребека при себе си. Тя се облича в елегантна рокля и дори отива в салон за красота, за да си направи прическа. Искала да впечатли съпруга си. Ребека съобщава за всички тези действия на най-добрата си приятелка.

Ребека пристигнала в дома на Адам малко преди уречения час. Той я помоли да отиде в кухнята и отиде да се облече. Докато се обличаше, Ребека успя да изпрати снимка на приятелката си. Оказа се, че той е приготвил бъркани яйца за романтична вечеря.
– Какво лошо има в това? Вкусно е!
– Какво лошо има в това? Кой приготвя яйца за романтична вечеря?
– Защо се заглеждаш по този човек? Той знае как да готви, кухнята е чиста. Престани да се възмущаваш!” – пише приятелката ѝ на Ребека.

когато Адам се върна в кухнята, Ребека остави телефона си настрана. Междувременно приятелката ѝ чакаше да види как ще завърши срещата им. Ребека не се свърза с него през целия ден. На следващия ден вечерта тя сама се обади на приятелката си   .

– “Къде беше? “Ами, кажи ми!” Приятелката ѝ я бомбардира с въпроси    .
– “Представяш ли си, влязохме в стаята, а на масата имаше свещ, плодове, вино и закуски. А Адам пържеше яйца за себе си. Той просто не очакваше да дойда по-рано. Искаше да хапнем след работа, за да не му се налага да бърза да яде на срещата ни. В крайна сметка изядохме яйцата заедно. Знаеш ли, това беше най-добрата среща в историята.
– Казах ти. А ти щеше да си тръгнеш, без да знаеш истината.
– О, приятелю мой! Адам ме помоли да се преместя при него.
– И?
– Вече съм опаковала нещата си. Разбира се, че си.

Така става. Можеш да изгубиш шанса си за щастие, като правиш прибързани заключения.

 

Rate article
Ребека се канеше да си тръгне. Възмущението ѝ беше огромно. Бъркани яйца? Кой се подготвя за подобна среща? Но приятелката ѝ я спря.