Ребека е достигнала предела на възможностите си, когато Марк безмилостно се възползва от финансите на баба ѝ.

Марк, най-големият внук, е бил женен от дълго време и е имал две деца. Въпреки това той безсрамно източваше средствата на баба си, като постоянно разчиташе на финансовата ѝ подкрепа. Ребека
беше силно обезпокоена от тази ситуация, особено след като баба ѝ сама се нуждаеше от финансова помощ. Тя твърдо вярваше, че младото поколение трябва да се грижи за възрастните хора и да ги подкрепя, а не да се възползва от ресурсите им. Ребека не можеше да разбере арогантното поведение на братовчедка си. Той сякаш не виждаше никакъв проблем в действията си, въпреки че се виждаше като огромен двуметров слон, тежащ над сто килограма.

Ребека се опита да го вразуми, като изрази недоволството си по директен и конфронтационен начин. Марк обаче отхвърли опасенията ѝ, като каза, че това не е нейна работа. Решена да защити баба си, Ребека продължава да ѝ помага по всякакъв начин. Един ден, докато посещава баба си, тя забелязва, че тя се готви да си тръгне. Беше опаковала чанта, пълна с бонбони, бисквити, пайове и сладко, очаквайки, че баба ѝ ще се върне при Марк. Тя се намръщи и попита: “Пак ли отиваш при Марк?” Подозренията ѝ се потвърдиха, когато баба потвърди посещението и обясни, че Марк ѝ се е обадил, казал ѝ е колко много липсва на внуците и я е призовал да дойде. За щастие, поради неотдавнашното преместване на Марк в предградията, подобни посещения станаха по-редки.

Наближаваше септември и най-малкият син на Марк щеше да започне първи клас. Ребека веднага разбра, че внезапният интерес на Марк към баба му е продиктуван единствено от желанието да получи повече пари за образованието на детето си. Решена да разкрие намеренията му, Ребека тихо плаща за таксито на баба си, като незабелязано изважда портфейла си от чантата на възрастната жена. След като изпроводила баба си, тя скрила портфейла на сигурно място в гардероба си и се прибрала у дома.

Няколко часа по-късно баба ѝ се обадила и звучала разстроена. “Скъпа, можеш ли да извикаш такси, за да ме върне? Забравих си портфейла вкъщи, а Марк ми крещеше, обвинявайки ме, че съм го направила нарочно. Изглеждаше така, сякаш искаше само пари от мен”. Ребека я успокои: “Разбира се, ще се погрижа за това. Забелязах портфейла ти вкъщи.” Надявайки се, че тази случка най-накрая ще отвори очите на бабата за истинските намерения на Марк, Ребека искаше тя да разбере, че безсрамно се възползва от нея.

 

Rate article
Ребека е достигнала предела на възможностите си, когато Марк безмилостно се възползва от финансите на баба ѝ.