Пътникът веднага привлича вниманието на всички присъстващи със своята дързост. Но никой не очакваше подобен развой на събитията

тази история се случи в един автобус. Тя ми показа, че все още има истински мъже. Беше сутрин. Беше осем часа. Всички бързаха: някой отиваше на училище, някой – на работа. На задните седалки седеше група момчета. Говореха си за нещо, смееха се. От външния им вид човек веднага можеше да разбере, че са авантюристи. Пред тях седеше едно момиче. Едно момче седеше до нея. И двамата не се отличаваха с нищо. Пред тях седеше един обикновен човек. Пред него е поставен интересен екземпляр, който веднага привлича вниманието на присъстващите. Миризмата на парфюм се разнася из целия автобус. И изглежда, че самият той не е щастлив да бъде сред тези “обикновени” хора. Предизвикателният му поглед говори сам за себе си. Друг човек стои близо до изхода и се бори със съня.

Междувременно момичето изважда парите си и моли седящия пред нея човек да му предаде билета. Той най-накрая го прави, като държи парите настрани още повече. Така парите се озовали в ръцете на този много интересен екземпляр. Той бил толкова развълнуван от тях. Гордо извърнал глава, той каза:

– “Слушай, пич, трябва да станеш и да отидеш при шофьора. Мислиш ли, че трябва да стана?

– О, наистина. Дори не забелязах, че господарят на този живот седи пред мен. Защо той трябва да отстъпва задната си седалка заради нас, обикновените хора? Разбирам.

Чух смях в микробуса и хората започнаха да си шепнат помежду си, като хвърляха погледи към човека. После същият този господар на живота се изправи. Беше очевидно, че е смутен   .

– “Какво пак казахте?” – каза той   .

– “Виждам, че си глух. Тогава непременно седнете. Няма какво ти, инвалид, да си вдигаш задника.

– Какво искаш в лицето?

– Ще го получиш още сега!

През цялото това време момичето, което ми даде билета, напразно се опитваше да влезе между момчетата, за да прекрати конфликта.

– Сега ще ти покажа кой командва!” Очите на господаря на живота показват ярост.

– “Е, ако го направиш, момчетата зад мен ще се застъпят за мен. Нали така, момчета?” – казва нормалното момче.

– “Да”, отговарят момчетата, макар да е ясно, че не познават човека. В този момент автобусът спира. Господарят на живота осъзнава, че предимството е на тяхна страна, и тогава заговаря:

– Ако е така, всички можете да спите с тази жена заедно.

Той посочва с пръст момичето, чиито пари все още не са стигнали до шофьора, и веднага скача през отворената врата.
Щеше да си тръгне така. Но в последния момент се събужда същият спящ “ботаник”, който е стоял на входа.

Той спъва господаря на живота. Трябваше да видиш как е полетял. Право с главата напред в един стълб. После падна с белия си костюм право в една локва.

Хората дълго се смяха. А момичето, което започна всичко, каза:

– “Момчета, благодаря ви. Мислех, че нормалните мъже вече са се прехвърлили. Виждам, че не са се прехвърлили.

 

 

Rate article
Пътникът веднага привлича вниманието на всички присъстващи със своята дързост. Но никой не очакваше подобен развой на събитията