Приятелката ми се обиди, защото отказах да платя за сушито, което тя сама приготви.

Приятелката ми Барбара ме покани при нея. Уговорихме се тя да поръча сушито, а аз да донеса бутилка вино. И след това щяхме да съберем сметката и да я разделим наполовина.

Не исках да отида при нея, но осъзнах, че за мен е много по-лесно, отколкото за нея, тя има две малки деца. Аз имам само един син и кола. Тъй като отивах при приятелка, която имаше деца, разбира се, купих сокове и кисело мляко за децата.

Но когато стигнах там, установих, че Барбара не е поръчала суши. Беше си го приготвила сама.

– Съжалявам, не съм поръчвала , сама си направих сушито!

Бях шокирана. Сушито изглеждаше ужасно: беше много небрежно и направено с лоши съставки. Нещо повече, изглеждаше старо. Беше ясно, че сушито е било приготвено поне вчера.

Оказа се, че Барбара е планирала всичко предварително. Тя нямаше да поръча суши. Изядох няколко хапки. Беше ужасно. Особено превареният ориз.

И тогава я попитах:

– Колко пари ти дължа за това суши?

Барбара ми каза, че съм донесла отвратително вино, и ми се обиди.

Взех сина си и се прибрахме вкъщи.

Когато съпругът ми се прибра от работа, исках да му кажа. Но се оказа, че Барбара е направила това първа. Тя му се обади и му поиска пари за сушито, което беше направила.

Никога не съм предполагала, че Барбара е толкова алчна. Съпругът ми и аз бяхме много обидени и ядосани. Дадохме на Барбара два пъти повече пари, отколкото тя поиска.

Надяваме се, че след това тя се е почувствала поне малко засрамена

 

Rate article
Приятелката ми се обиди, защото отказах да платя за сушито, което тя сама приготви.