Приятелите ми се срамуват от мен, защото работя като чистачка

Аз съм на 20 години. Никога не съм мислила, че животът ми може да се промени за един миг.

Баща ми почина… Не искам да казвам нищо, но след смъртта му аз и майка ми останахме сами. Взехме много заеми, за да оцелеем. За да изплатя дълговете, трябваше да си намеря работа. Както се оказа обаче, това не беше толкова лесно. Нямах никакъв професионален опит и завършено образование. По време на търсенето на работа два пъти станах жертва на безскрупулни работодатели.

Леля ми ми намери работа. Това беше работа като чистачка в супермаркет. Гъвкавият работен график и заплатата ме устройваха. По този начин успях да работя и да уча. Споделих това само с приятеля си. Вместо да го пази в тайна, тя разказа на всичките ни приятели. Оттогава спряхме да си говорим. Всичките ми приятели работят някъде. Но именно работата ми като чистачка стана причина да ми се подиграват. Всички промениха мнението си за мен.

Не ме поканиха на едно парти, а после ми забраниха да отида на ресторант с група. В края на краищата те не искат чистачка в приятелския си кръг.

Опитах се да им обясня, че няма да съм чистачка винаги, а само по време на следването си. По-късно планирам да завърша магистратура и да работя по професията. Въпреки че не е лесно да се намери работа в града. В провинцията е по-лесно да си намериш работа като учител.

Ето как мина една година, а аз нямам с кого да излизам. Всички ме избягват, сякаш съм луда. Те са като малки деца. Какво трябва да правя сега? Майка ми не може да плаща сама три заема, така че все още не мога да напусна работа. Така че оставам сама: нямам приятели, нямам гадже и нямам разходкиһттр://….

 

 

 

 

Rate article
Приятелите ми се срамуват от мен, защото работя като чистачка