През целия ми живот родителите ми винаги са подкрепяли сестра ми. Последните действия на баба ми спрямо мен обаче ще останат завинаги в паметта ми.

В семейството ни имаше две дъщери: аз и Мария. Беше очевидно обаче, че Мария заемаше най-високо място в сърцата на родителите ни, и те не се опитваха да го скрият. Това предпочитание започна още в ранното детство на Мария. На нея даваха най-добрите неща, а на мен – само парченца. Освен това Мария поразително приличаше на родителите ни и притежаваше забележителна красота. От друга страна, аз приличах на чичо ми по бащина линия, който не беше традиционно привлекателен. Дори родителите ми ме наричаха “грозен”. След като завършиха гимназия, родителите ми купиха апартамент за Мария в града и започнаха да го ремонтират. Междувременно ме изпратиха да живея при баба ми в нейния тристаен апартамент   .

през този период баба ми се разболя тежко и аз трябваше да бързам да се прибера след училище, за да се грижа за нея. Тогава баба ми ми довери, че възнамерява да завещае апартамента на родителите ми. Многократно помолих родителите си за помощ, тъй като ми беше трудно да се справям сама с грижите за възрастен човек. Те обаче твърдяха, че са заети с уреждането на жилище за Мария. Точно преди да умре, баба ми ми каза, че е спестила значителна сума пари изключително за мен. Тя ме инструктира да скрия тази информация от родителите си и да взема парите за себе си, без да бъдат забелязани. След погребението родителите ми започнаха изтощително търсене на парите, като обърнаха целия апартамент с главата надолу, но усилията им бяха напразни    .

По това време аз вече бях купил собствен двустаен апартамент и започнах да го ремонтирам. Въпреки това продължих да живея в къщата на баба ми. Два месеца по-късно родителите ми казаха, че ще дадат апартамента под наем, защото Мария имала нужда от финансова помощ, тъй като сестра ѝ изпитвала затруднения. Разбира се, попитах дали имам собствено жилище. Те казаха, че съм пълнолетен и трябва сам да си проправя път в живота. Така и направих. Когато апартаментът ми най-накрая беше готов за ремонт, се преместих в него. Дори си намерих гадже и връзката ни беше доста сериозна. Щом обаче родителите ми разбраха, че съм си купила собствен апартамент, ме нарекоха крадла. Уморен от постоянните обиди, им казах да си ходят и прекъснах всички връзки с тях.

 

Rate article
През целия ми живот родителите ми винаги са подкрепяли сестра ми. Последните действия на баба ми спрямо мен обаче ще останат завинаги в паметта ми.