Преди много години всички грижи за семейството падаха върху плещите на жените и през годините това все още е вярно.

Жена се омъжила много млада и родила двама сина на съпруга си. Но съпругът ѝ много обичал да пие и да се забавлява. Цялото село говорело на ухо за това къде и с кого е прекарал нощта съпругът ѝ, но на нея ѝ било все едно. Той бил в лошо здравословно състояние. Често бил по болници, а когато си бил вкъщи, жената не го оставяла на крачка. Свекървата също не била даровита: тя постоянно се оплаквала, че жената не се грижи достатъчно добре за сина си.

Когато й се родили внуци, притесненията й се увеличили няколко пъти. Тя винаги била на крак. На всичкото отгоре свекървата решила да се премести при тях, въпреки че имала собствена дъщеря. Скоро свекървата започнала да има здравословни проблеми. При това тези проблеми били по-скоро от психическо естество. Случило се така, че свекървата, докато вечеряла, оставила половината от храната в чинията и казала на сина си. -“Мамо, аз го храня нормално.

-Но видях как го храниш ти. За щастие на жената, свекървата не живяла дълго на този свят. Що се отнася до мъжа, той спрял да ходи наляво и надясно, но все още обича да пийва по малко с приятели. Внуците вече са пораснали, но жената все още се върти като катеричка в колело – фермата, градината, къщата, съпругът, децата и внуците. Толкова труден живот има…

 

Rate article
Преди много години всички грижи за семейството падаха върху плещите на жените и през годините това все още е вярно.