Преди много години баща ми напусна мен и майка ми, защото смяташе, че не съм негова дъщеря.

За да ме разберете, единствените ми спомени за баща ми са вечните му кавги и скандали с майка ми. По онова време живеехме в общински апартамент. Условията в него бяха толкова добри, живеехме, меко казано, небогато. Майка винаги беше на работа, защото винаги ни липсваха пари. А баща ми постоянно намираше милион поводи за ревност. Веднъж отидохме до магазина, за да пазаруваме. И майка ми се засмя на шегата на продавача. Татко едва се сдържаше да не изкрещи пред всички. Както си спомням сега, той почервеня от гняв и грубо изведе майка ми от магазина.

А когато се върнахме вкъщи, той направи пълно представление. Кулминацията на което беше удар в лицето на майка ми. Тя го прие. След това някой му каза глупава шега, че не съм му дъщеря. И баща ми дори за минута не се усъмни, че това може да не е вярно. Мама мълчеше и тогава. А най-смешното е, че той ни напусна, когато бях на дванайсет години.

Когато баща ми си тръгна, започнахме да живеем още по-зле от преди. Така че старите дни ни се струваха като приказка. А майка ми започна да работи на две места едновременно, като се прибираше вкъщи само за да спи. Тогава почти не я виждах. Стана малко по-лесно, когато завърших училище, постъпих в университета в бюджетен отдел и си намерих работа на половин работен ден. А по-късно успях да си намеря обещаваща работа и се ожених успешно.

Сега, за първи път от много време насам, аз и майка ми наистина живеем, а не оцеляваме. Преди няколко дни получих съобщение от баща ми. Пишеше, че много иска да общува с мен, и молеше да се срещнем. Сега се замислям какво да правя. Попитах приятелите си за съвет и повечето от момчетата казаха да изслушам и да се опитам да разбера. А аз не знам дали изобщо искам да се виждам с него. Не го смятам за роден човек. Не казах на майка ми за това, което ми е написал баща ми, не искам тя да се тревожи. И все още мисля какво да правя.

 

Rate article
Преди много години баща ми напусна мен и майка ми, защото смяташе, че не съм негова дъщеря.