Преди две години със съпруга ми живеехме много трудно, нямахме пари и решихме да отидем да работим в чужбина.

Живеем в малък град. Някога работехме усилено, за да изкараме пари за собствения си двустаен апартамент. Но работата в нашия град беше доста трудна и тогава приятели предложиха да отидем в чужбина и да изкараме пари. Ние приехме това предложение без колебание. Синът ни вече е възрастен и също ще има нужда от отделно жилище. Защо да не се възползваме от тази възможност? Решихме да заминем с цялото семейство. Решихме да не се отказваме от апартамента, въпреки че имаше доста скъп ремонт.

И тогава, неочаквано, по-малката сестра на съпруга ми ни каза, че се е развела и няма къде да живее. Съпругът ми много обича сестра си и се опитва да я подкрепя по всички възможни начини, затова й предложи своя вариант: да живее в нашия апартамент, да го поддържа чист и да плаща само комуналните услуги. В края на краищата, как можеш да вземеш пари от член на семейството си?

Заминахме за чужбина, разбира се, беше доста трудно да свикнем с новото място. Синът ми дори се сприятели с местни момчета. Със съпруга ми си намерихме работа, заплатата не беше лоша. От време на време се обаждахме на сестра ми, питахме я дали всичко е наред.

Опитвахме се да спестяваме, колкото можем, пестяхме стотинка по стотинка. За цялото време, докато живеехме тук, със съпруга ми успяхме да съберем пари за едностаен апартамент за сина ни. Сестра ми знаеше, че ще се върнем тази седмица, но по пътя усетихме, че нещо не е наред: тя говореше странни фрази и периодично изключваше телефона.

Пристигнахме вкъщи и веднага се изненадахме, че нашият красив килим не е пред апартамента. Отворихме апартамента и останахме зашеметени. Мебелите бяха в безпорядък, някои рафтове бяха счупени, тапетите бяха свалени, плочките в банята бяха напукани, огледалото беше счупено. Беше очевидно, че някой се е опитал да изнесе всичко набързо, но не е имал време. Някои от съдовете бяха изнесени от кухнята, спалното бельо също беше изчезнало някъде.

Веднага се обадихме на сестра ми, но тя не вдигна телефона. В пощенската кутия имаше много сметки, които никой дори не се канеше да плати. Реших да отида до магазина, за да купя всички необходими почистващи препарати за апартамента, и тогава съседката ми на стълбището ме спря и каза “Добре, че се върнахте, тук беше ужасно”. Тя веднага попита кой живее тук.

Оказа се, че сестра ми се е помирила с бившия си съпруг и се е преместила да живее при него, а нашия апартамент е решила да отдаде под наем на семейство с три деца и голямо куче. А после, когато семейството се изнесло, изпратили някакво младо момиче, което винаги искало да го посещава през уикендите. Съседите често се обаждаха в полицията заради шума.

На следващия ден сестрата на съпруга ми дойде при нас и каза: “Съжалявам, но нямах време да довърша чистенето”. Бях разстроена: “Спри да ме лъжеш. Беше ти поверено да се грижиш за апартамента. Какво право имахте да го давате под наем на непознати?”.

Сестрата започна да плаче и обясни, че наистина се нуждаела от парите, затова решила да го направи. Не можела да даде парите, за да компенсира всички щети, които била причинила, а и не можела да плати държавния дълг. Съпругът се застъпил за сестра си, казал, че тя е имала семейни обстоятелства и нищо страшно не се е случило, а ние ще направим козметичен ремонт и ще върнем всичко обратно.

Изобщо не го разбирам. Няма да му дам нито стотинка от парите, които внесохме, за да направим ремонт в апартамента си. Тези пари са предназначени за сина ни. Откъде сега ще вземем пари за ремонт? Нека сестра му дава половината от заплатата си всеки месец. Може да не ми вярвате, но мисля да се обърна към съда.

Какво бихте посъветвали една жена в тази ситуация?

 

Rate article
Преди две години със съпруга ми живеехме много трудно, нямахме пари и решихме да отидем да работим в чужбина.