Преди 10 години съпругът ми ме напусна. Бяхме на 50 години. Той не взе нищо, само някои от вещите си.

Преди 10 години животът ми се промени драматично. Съпругът ми ме напусна. Да, това няма да изненада никого, но хората често се развеждат и си търсят други партньори, но това не биваше да се случва с нас! Ние наистина бяхме идеална двойка.

Запознах се със съпруга си в университета. Започнахме връзка и се оженихме. Живеехме доста добре. Аз останах в големия град, който се превърна в истински дом за мен, отидох да работя като педиатър. Сега вече отговарям за едно голямо детско отделение. Съпругът ми и негови приятели ремонтираха коли, а по-късно спестиха пари за собствен автосервиз.

Имахме прекрасен живот. Винаги се съветвахме един с друг по всички въпроси, които ни вълнуваха. Спомням си колко време ни отне да спестим пари за ремонт, а после импулсивно решихме да ги похарчим за пътуване до морето. Никога преди не бяхме имали такава почивка. Върнахме се щастливи и весели, като малки деца.

Съпругът ми никога не ми позволяваше да вдигам прекалено тежки торби с хранителни продукти, а аз винаги го чаках след работа с прясна и вкусна вечеря. Понякога дори оставах до късно през нощта, когато той работеше твърде дълго. Дъщеря ни дори се смееше на нашата идилия, но на 20 години се омъжи и се премести в друг град.

Когато бях на 50 години, се върнах у дома и намерих бележка. Съпругът ми дълго се извиняваше и не обясни нищо както трябва. Просто си събра нещата и си тръгна. Остави ми апартамента, колата и всичко останало. Не можех да повярвам, защото изобщо не подозирах, че семейството ни може да се разпадне. Оттогава не съм го виждала повече.

Чух клюки, че сега се срещал с 27-годишна красавица. Веднъж ги видели в един търговски център. Казват, че момичето наистина е много красиво, дори другите мъже се обръщат след нея. Също така знаех, че съпругът ми си е купил нова кола, но аз не се интересувах много от материални блага. Той често ми изпращаше големи суми пари, но аз не ги приемах. После започна да изпраща пари на дъщеря си.

Разбира се, опитах се да се задържа. Преструвах се, че всичко е наред, че така е трябвало да бъде. Казах на всичките си приятели и познати, че така е трябвало да бъде, че чувствата ми отдавна са изчезнали. Понякога дори се шегувах. Когато обаче се прибрах вкъщи, плачех горчиво и буквално не знаех какво да правя.

Един ден на вратата се позвъни. Когато отворих вратата, го видях. Беше се променил и остарял толкова много. Поканих го в кухнята и започнахме да си говорим. След това той започна да идва още по-често и ми разказа за диагнозата си. Каза, че много ме обича и иска да се върне, но аз не знам какво да правя. Разбира се, много го обичам, но се притеснявам от реакцията на обществото. Той чака отговора ми, а аз не мога да взема решение.

Какво бихте направили вие на мое място?

 

 

Rate article
Преди 10 години съпругът ми ме напусна. Бяхме на 50 години. Той не взе нищо, само някои от вещите си.