Преди 10 години щях да напусна съпруга си. Бяхме женени само от година и половина, още нямахме деца.

Преди 10 години щях да напусна съпруга си. Бяхме женени само от година и половина, още нямахме деца. Аз бях на 26 години, а съпругът ми – на 28. Бяхме млади, опитвахме се да докажем нещо един на друг, борехме се за лидерство. Живеехме в малък едностаен апартамент, в който живееше бабата на съпруга ми. Отначало родителите ми се опитваха да ни помагат с пари, изпращаха ни колети. Беше трудно, не с пари, а морално. Майката на съпруга ми не е далеч: ще ни посети, ако се наложи. А аз можех да посещавам моята само по време на ваканция. Нямах на кого да изплача оплакванията си.

С изключение на братовчедка ми, но нея не я виждах често. Тя имаше съпруг и дете, а те живееха далеч. Братовчедка ми беше с две години по-голяма от мен, на младини бяхме много добри приятелки, но тя се омъжи първа. Съпругът ѝ е със 7 години по-голям от сестра ми и още тогава ми се стори сериозен, уравновесен, дори малко строг. Въпреки че никога не съм чувала от него остра дума. – Той е просто мъдър, дори много мъдър – винаги казваше сестра ми, – аз съм зад него като каменна стена. В семейството на сестрата цареше хармония и мир, синът растеше, но при нас не беше така. Веднъж много се скарахме, аз си събрах багажа и реших да замина.

Помислих си: Няма да се загубя, ще се обадя на сестра си и ще остана при нея. А след няколко дни ще си наема апартамент, ще подам молба за развод и ще живея сама, тъй като с мъжа ми не се получи. Изскочих с чантата си в тъмната септемврийска нощ, седнах на една пейка и започнах да звъня на сестра си.
Ние си имаме собствено семейство – каза той. Не очаквах такъв отговор. Единствените ми близки хора отказваха да ми помогнат в момент, в който толкова много се нуждаех от това. Не говорих с нея в продължение на около година, а след това… Какво да правя тогава? Поседях един час на двора и си тръгнах. До апартамента. При съпруга ми.

Накратко, тогава се помирихме със съпруга ми. Седмица по-късно разбрах, че очаквам дете. Тази година дъщеря ни навърши 9 години. Със сестра ми се сдобрихме на кръщенето на дъщеря ни. Оказа се, че съпругът ми е бил първият, който се е обадил на съпруга на сестра ми в онази далечна септемврийска нощ. Той ме помоли да ме откарат в приюта, а аз нямах къде другаде да отида. Мъжът призна, че е гледал през прозореца и ако съм напуснала пейката, е щял да тича след мен.

– Но аз така или иначе нямаше да го допусна. А и няма нужда да се вбесявате и да носите чанти през нощта. Разберете всичко спокойно и тогава вземете решение. В противен случай щяха да ме пуснат, без семейство. Отначало се обидих, а после разбрах, че е правилно. Можеш да направиш много неща в горещия момент… И всичко е за добро. Помирихме се, имаме силно семейство, в което расте дъщеря ми.

 

 

Rate article
Преди 10 години щях да напусна съпруга си. Бяхме женени само от година и половина, още нямахме деца.