Преди 10 години много завиждах на сестра си и мечтаех да бъда на нейно място

Въпреки че сестра ми е с една година по-голяма от мен, винаги сме учили в един и същи клас и дори в една и съща група в университета. Всички винаги я смятаха за по-красива и животът ѝ беше много по-лесен от моя.

Цялата тази история започна преди 10 години. Тогава аз и сестра ми учехме в първи курс на университета и в нашата група се прехвърли един истински красив мъж. Със сестра ми прекарвахме много време заедно, но момчето обръщаше внимание на нея. Това беше разбираемо, защото тя винаги е била весело и общително момиче, а аз бях много срамежлива от нови запознанства…

По-късно те започнаха да се срещат. Често излизахме на разходки заедно. Момчето обичаше сестра си, а аз обичах него. Беше ми трудно да ги гледам, но не можех да се сдържа. Толкова много завиждах на сестра си и мечтаех с цялото си сърце да бъда на нейно място.

След като се дипломира, гаджето я помоли да се премести при него и да се оженят. Така и направиха. Година по-късно тя роди дъщеря, а по това време аз започнах собствен бизнес – малка фабрика за мебели. В бизнеса нямаше проблеми, но в личния ми живот всичко не вървеше толкова гладко. Непрекъснато гледах семейството на сестра ми и мечтаех да създам същото, но аз дори нямах гадже…

Един ден гаджето ми се обади през нощта и отчаяно ми каза, че сестра ми е изчезнала. Оказа се, че тя е събрала всичките си вещи и е изключила телефона. Момчето не разбираше какво се случва. Успокоих го малко и казах, че ще дойда на сутринта.

Когато влязох в апартамента, видях едно пияно момче. Той плачеше и крещеше… От думите му разбрах, че сестра ми се е запознала с някакъв мъж и се среща с него. И тогава той я извика при себе си. Тя напуснала съпруга си и дъщеря си и отишла да гради щастието си в чужбина.

Опитах се да върна мъжа към нормалния живот, защото дъщеря му имаше нужда от адекватен баща. Започнахме да се сближаваме и една година по-късно той ми предложи брак. Бях на седмото небе от щастие! Най-накрая мечтата ми се сбъдна и сега живея с мъжа, когото съм обичала цял живот.

Скоро ни се роди дъщеря заедно. Имахме много добро семейство. Обичах съпруга си безумно и животът ми изглеждаше просто идеален. Поне по онова време.

Един ден се запознах със съседката от осмия етаж. Както обикновено, тя се оплакваше от малката си пенсия и ми каза, че е видяла сестра ми да излиза от нашата сграда. Не повярвах на думите ѝ, но все пак реших да попитам съпруга си. Той се засмя и каза, че няма да я пусне на прага, а той обича само мен. Успокоих се, но не за дълго.

Веднъж се прибрах рано и чух някакви гласове, които идваха от апартамента. Когато влязох, видях съпруга ми и… сестра ми да седят в кухнята. Те се взираха в мен, а аз се взирах в тях. Сестра ми погледна съпруга ми и каза:

– Трябва да й кажеш всичко.

Не повярвах на думите ѝ и се опитах да я изхвърля през вратата. Тя изчезва за 10 години, а после просто се появява и иска да ми съсипе живота? Не, няма да го допусна! Съпругът ми обаче ме спря и каза, че винаги е обичал сестра си и въпреки всичките ѝ грешки, чувствата му не са избледнели.

Месец по-късно се разведохме и аз останах сама с дете на ръце. Как можеше да приеме тази, която вече веднъж го беше предала?

Защо го е направил?

 

Rate article
Преди 10 години много завиждах на сестра си и мечтаех да бъда на нейно място