От учтивост Лиза продължи да разговаря с възрастния мъж. Но нямаше никаква представа какъв подарък ще й направи за рождения ден.

Лиза не можеше да спре да говори с този възрастен мъж. Всеки път, когато отговаряше на съобщенията му, тя се самобичуваше.

На четиридесет и четири годишна възраст Лиза живееше сама. Тя нямаше семейство. Не можела да намери сродната си душа. Първо заради характера ѝ, после заради работата ѝ. Така че нямаше време за личния си живот. Ако имала някакви познанства, те били неуспешни. Или мъжете бяха женени, или разведени, или искаха да я използват. Всичките ѝ приятелки отдавна бяха омъжени и имаха деца.

Затова Лиза реши да опита късмета си в сайт за запознанства. Тя оглеждаше внимателно всеки, който ѝ пишеше, защото това е мъж за цял живот, а не за един ден.

В потенциалните кандидати тя се опита да види бъдещия си съпруг и баща на децата си. Лиза си кореспондирала с някои мъже, дори ходила на срещи, но връзката им не се получила. Някои от тях изобщо не се интересували от нея, други се интересували само от външния ѝ вид. Но с този мъж тя веднага започнала диалог. Двамата разговаряха повече от година.

Лиза му разказала за живота си, споделила най-интимните си тайни. Разбраха се от пръв поглед. Мъжът беше много по-възрастен от Лиза. От учтивост тя не можела да спре да му говори. Измина още една година. Един ден преди рождения ден на Лиза мъжът поискал адреса ѝ, защото искал да ѝ направи подарък. Лиза отначало се поколебала, но накрая му казала.

На рождения си ден жената получила от събеседника си много красива картина. Тя много харесала подаръка. Лиза веднага си спомнила за техните сърдечни разговори. Тя осъзна колко много се е старал мъжът да я накара да се чувства добре дори от разстояние.

Лиза му благодарила за картината и казала, че много я харесва, но така и не получила отговор.
По-късно тя получи писмо. То било от адвоката на мъжа. Оказало се, че той е починал и е оставил на Лиза къщата си като наследство, тъй като също нямал семейство.

Лиза отива в града му, за да разбере повече за наследството. Този човек нямаше никого освен нея. Той беше единственият, който наистина се интересуваше от Лиза и не търсеше печалба. Тя беше постигнала много в живота си, но нямаше най-важното – семейство.

Лиза се чувстваше самотна, въпреки че имаше всичко. Така се случва в живота, може да имаш много вещи и пари, но въпреки това да се чувстваш нещастен. Тогава жената осъзнала, че много хора прекарват целия си живот в опити да спечелят пари, да постигнат кариера, а след това идва самотата и всичко това изглежда ненужно. Докато живеем в преследване на парите, често губим време със семействата си. Но дали наистина си заслужава?

 

 

Rate article
От учтивост Лиза продължи да разговаря с възрастния мъж. Но нямаше никаква представа какъв подарък ще й направи за рождения ден.