“О, толкова дълго чаках тази маймуна да те остави! Качи се на врата ти и си окачи краката, така че най-накрая можеш да живееш за себе си!”

Когато се омъжих за първи път, бях млада и глупава, така че не осъзнавах, че трябва да живееш с един човек, а не само да се надяваш на любов. И така се случи, че се разведохме, защото не можехме да се разбираме в ежедневието. Бившият ми съпруг ме конфронтира с факта, че не съм достатъчно добра в готвенето и чистенето, така че той си намери истинска домакиня. Разбира се, дълго и мъчително преживях развода ни и си обещах, че в следващата връзка всичко ще бъде различно.

Бяха минали няколко години от развода ми и дълго време не можех да намеря “моя” мъж. Вече бях на 30 години, когато срещнах Филип. Той беше малко по-възрастен от мен, също беше разведен и нямахме силна любов, но се чувствахме добре заедно, затова решихме да се съберем.

След това започнах да реализирам отдавнашния си план за “идеалната жена”. Къщата винаги беше идеално чиста, съпругът ми носеше идеално изгладени дрехи, да не говорим колко време и усилия отделях за приготвянето на различни ястия. Също така се стараех да не се отпускам, за да може съпругът ми да ме гледа и да иска само мен. Освен това постоянно четях литература за отношенията между мъжа и жената, затова постоянно хвалех моя Филип и му се доверявах.

Приятелите ми се опитваха да ме спрат, като казваха, че с такова съвършенство и постоянно снизхождение Филип само ще се възползва от мен, защото скоро няма да може да прави нищо сам, дори да си намери чорапите. Не обърнах внимание на думите им, защото кой глупак би изоставил жена, която толкова много се грижи за него?

Оттогава мина една година и аз помогнах на Филип да опакова нещата си. Същата вечер той ми каза, че е срещнал друга и ме напуска. Сърцето ми се късаше, но мълчах, не исках да правя сцени, каква полза от това?

Сбогувах се с Филип и му пожелах щастие в личния му живот, а после се обадих на най-добрата си приятелка и започнах да плача

Половин час по-късно тя вече беше там, наливаше вино и казваше: “О, толкова дълго чаках тази маймуна да те напусне! Той се качи на врата ти и окачи краката си, за да можеш най-накрая да живееш за себе си! И не плачи, ти не си загубила никого!”
Двамата с приятеля ми си говорихме дълго, а после заспахме.

Забравих какво каза тя за това, че Филип е изпълзял при мен на колене. И той го направи… Помоли за прошка, каза, че нещо го е измамило, помоли да му разрешат да се върне. Наречете ме глупава или сляпа, но аз му позволих.

 

 

Rate article
“О, толкова дълго чаках тази маймуна да те остави! Качи се на врата ти и си окачи краката, така че най-накрая можеш да живееш за себе си!”