Новите ни съседи просто досаждаха на всички с ремонтите си. Тогава съпругът ми бързо реши проблема

Наскоро в къщата ни се нанесоха нови съседи. Още от първия ден, в който се настаниха, те се нахвърлиха върху всички. От сутрин до късно вечер те правеха ремонти. Бяха шумни и шумни. А прахът във входа правеше невъзможно нормалното дишане. Не можехме да се разхождаме или да дишаме спокойно.

През уикенда бяхме сигурни, че най-накрая ще се успокоят и ще спрат ремонтите. Но нямаше такъв късмет. Този ден в апартамента им се появиха още повече работници и съдейки по звуците, започнаха да разбиват една стена. Някои от съседите ни не можеха да издържат повече, затова няколко души се събраха и отидоха да се скарат с тях. Къде можеш да направиш това? Така, че дори през почивните дни хората не могат да си почиват спокойно. Живеехме там от толкова много години и нищо подобно не се беше случвало досега. И ето ги…

Разговорът на съседите нямаше никакъв ефект върху тях. Казаха, че имат право да правят ремонт до единайсет вечерта… Не ги интересуваше спокойствието на другите. Основното за новите ни обитатели е да довършат ремонта   .

Отговорът изненада всички. Възможно ли е да говориш по този начин с хората, с които все още живееш? Съседите се върнаха с нищо. Съпругът ми също разговаря с тях. Но за него това отношение беше неприемливо. Той мълчаливо отвори шкафа, в който имахме инструментите си, и се обърна решително към съседите. Както ми казаха по-късно, това била много интересна гледка. Съпругът ми нервно отворил разпределителното табло и прекъснал жиците. След това настъпила тишина. Шлайфът на съседа замлъкна. Работниците и новите ни съседи изтичаха навън, за да видят какво се е случило. А всички останали ръкопляскаха силно за съпруга ми    .

Понякога няма друг начин да се справиш с хората. Особено с хора, които не уважават другите. Това не е нищо повече от основните правила на живота в къщата. Наистина ли им харесва да усещат косите погледи на съседите си и да правят скандали? Ами ако имат нужда от помощ? Никой няма да си мръдне дори пръста.

Съседите продължиха ремонта, но след края на седмицата. След като боядисаха вратата си, те започнаха да почистват и праха. В края на краищата се говореше, че следващият надпис няма да е на вратата, а на колата им.

 

Rate article
Новите ни съседи просто досаждаха на всички с ремонтите си. Тогава съпругът ми бързо реши проблема