Нотариусът ме попита дали имам къща или гараж. Може би там ще трябва да живея на стари години

Леля Ребека е много порядъчна жена, тя е сестра на майка ми. Винаги съм я съжалявала. Леля ми рано е загубила съпруга си, а след това така и не е срещнала щастието си.

Леля Ребека много съжаляваше, че няма пари да организира сватба за единствената си дъщеря и двойката ще трябва да вземе пари назаем. Но тя решила да им направи подарък – да препише апартамента си на децата, за да могат да си имат собствено жилище.

Майка ми и аз казахме на леля ми, че това е добра идея, защото апартаментът така или иначе ще отиде при дъщеря ѝ. Нямаше нужда да бързаме, нека тя вземе пари назаем от нас и да помогне на двойката да организира сватба.

Тя обаче не ни послуша. Още на следващия ден леля ми отиде при нотариус. По-късно дойде при мен и майка ми, за да поиска пари. Попитахме я какво е решила за апартамента. Леля ми отговори, че е променила решението си да го препише на децата си. И ето защо…

– Разказах на нотариуса цялата ситуация и той ме попита: “Имате ли вила или гараж?” Отговорих, че нямам. Той каза, че трябва да помисля за това, защото може би ще прекарам старините си там. По-късно нотариусът ми разказа една история за хора, наивни като мен, които накрая остават без нищо.

Радвахме се, че поне някой е успял да убеди леля ми и й е дал пари назаем за сватбата. Но сега нямаме причина да се притесняваме, че тя ще прекара старините си на улицата.

 

Rate article
Нотариусът ме попита дали имам къща или гараж. Може би там ще трябва да живея на стари години