“Носихте тази рокля на две места, изцапахте я и сега искате да я върнете. Не можем да я приемем” – в този момент към Сара полетя парче ябълка

Днес Сара имаше инцидент на работното си място. Срещу нея полетяло парче ябълка. Клиентите в магазина, колегите, администраторът, директорът – всички станаха свидетели на това.

– “От пръв поглед не бихте си помислили, че тя е неадекватна”, казаха посетителите.
Жената, която хвърли тази обида по посока на Сара, наистина изглеждаше прилично: носеше костюм, свежа прическа и елегантен маникюр. Обувките ѝ бяха на висок ток и лъскави. Какво се случи? Служителите на магазина за последен път бяха видели тази жена преди около два месеца. Имаха време да я опознаят добре, защото тогава тя прекара пет часа в избор на рокля.

– “Всички ли сте толкова мързеливи и необразовани?” – каза тя тогава. Но никой не се държал грубо с нея, тя купила роклята и си тръгнала. И това беше всичко. Днес тя се върна и реши да върне роклята. Човек би си помислил, че вероятно е заради дефект, но не. Просто я е носила два месеца, омръзнал ѝ е цветът и е решила да я върне, въпреки че всички срокове отдавна са минали.
Сара учтиво отхвърлила искането ѝ.
– Добре, тогава издайте документ за връщане заради дефект – предложи дамата.
– “Съжалявам, но това няма да се получи, тъй като няма очевиден дефект. “Ако искате, можем да изпратим роклята за изследване – отвърна Сара.
– “Не разполагам с толкова много време. “Съгласна съм, само посочете, че е дефект – започна да говори на високи тонове жената.
– Разбирам, че сте съгласна. “Но не можем да я обявим за дефект без експертно мнение. Трябва ли да летя до друга държава, за да го заменя? Сара не разбираше какво общо има друга държава с това. За какво говореше тя? Дамата продължи и постепенно започна да крещи. Управителката на магазина излезе от кабинета си, за да чуе виковете ѝ.

– Какво се случва?
– Вие ли сте директорката? Няма да ми върнат парите!
– Можете ли да ми кажете датата на покупката?
– Защо всички толкова държите на датата? Продуктът е дефектен, върху него има петно.
– Да, има петно, но не можем да възстановим сумата без преглед. Важно е да разберете дали петното е било там, когато сте го купили…

– Беззаконие, измама навсякъде – прекъсна жената директора с вика си. Сара отново заговори: – Съжалявам, но вие носехте тази рокля два месеца, изцапахте я, а сега искате да я върнете. Не можем да раздаваме безплатни неща, не можем да заменим роклята. И точно тогава Сара беше ударена с това щракване
Добре. Никой дори не забеляза откъде я е взела дамата. Сара се почувства ужасно обидена и напусна работното си място. Жената продължила да спори с администратора и директора.

Да й върнем парите и да я оставим да си тръгне – предложи администраторът.
– Не – каза директорът, който винаги се опитваше да изглажда конфликтите, – няма да танцуваме по нейната свирка. Тя е дошла да ни измами, няма да се поддадем на манипулациите ѝ.” – казала тя и се обадила в полицията.

 

Rate article
“Носихте тази рокля на две места, изцапахте я и сега искате да я върнете. Не можем да я приемем” – в този момент към Сара полетя парче ябълка