Никой не се интересуваше какво се е случило, с кого е синът ми, как се чувствам.

Не обичам да си спомням за този ден, но искам да споделя историята си с вас. Един обикновен ден. Бяхме излезли на село със семейството си. Да си починем и да отпразнуваме годишнината от сватбата си. Пристигнахме на мястото доста бързо. Докато се приготвяха шашлиците, ние се разхождахме и събирахме есенни листа.

Върнахме се в колата. Реших да нахраня сина си и направих извара за из път. Той изяде една лъжица и я отказа. Беше ми жалко да я изхвърля – довърших я. След около половин час се почувствах зле. Прекарах целия пикник в легнало положение в колата.

Когато се прибрахме вкъщи, съпругът ми ме нахрани с таблетки. Но това не ме накара да се почувствам по-добре. Той реши да извика линейка, без да обръща внимание на факта, че се съпротивлявах. Парамедиците настояха за хоспитализация. Много ми се искаше съпругът ми да отиде с мен, но той трябваше да остане със сина си.

Бях много притеснена дали ще успеят да се справят, защото детето беше на специална диета. Обадих се на майка ми и я помолих да ме вземе от болницата след един час. Отговорът, който получих, беше:

– Няма да ходя никъде през нощта! Можете да се погрижите за себе си.

Никой не се интересуваше какво се е случило, с кого е синът ми, как се чувствам. В болницата ми направиха ултразвук, направиха няколко теста и ми поставиха диагноза. Апендицит. Предупредих съпруга си по телефона за спешната операция и казах, че ще ги информирам.

Веднага след операцията започнах да моля за телефона, за да се обадя вкъщи. Съпругът ми каза, че синът му плаче, че е гладен. Той трябва да отиде до магазина. Но никой не иска да донесе храна или да гледа детето.

Обадих се на бащата и започнах буквално да го моля да помогне на съпруга ми. Той донесе хранителните продукти и каза :
– Не разчитай повече на мен!

През всичките дни никой от роднините дори не дойде да види съпруга ми. Той се справяше със сина си сам. На третия ден Андрей се обади на майка си и тя дойде от друг град. Тя му помогна много и дори дойде да ме посети в болницата. Но щеше да е по-добре, ако не беше го направила. Когато тя доведе сина ми, той протегна ръка към мен. Свекърва ми коментира:

– Мама те остави, нали?
– Защо говориш такива неща? Аз съм в болница – възкликнах аз.

Бях шокирана от това, което тя каза. Тя беше майсторка в това да се сдобрява, но нямах избор – без нейната помощ съпругът ми не можеше да се справи.

Много завиждам на хората, които имат силна връзка с родителите си. Винаги съм мечтала да изградя нормални отношения със свекърва си, основани на любов и разбирателство. Но – за съжаление.

 

Rate article
Никой не се интересуваше какво се е случило, с кого е синът ми, как се чувствам.