Никога не съм срещал толкова нагли пътници като това семейство.

Миналата година със съпруга ми отпразнувахме годишнината от сватбата си. По този повод отидохме на почивка на място, където има планини. Искахме да се насладим на красотата на планините, да пием ароматно кафе по залез слънце и да си починем добре.

Със съпруга ми прекарваме толкова малко време заедно. Имаме работа, ежедневие и просто искаме да бъдем заедно.

Решихме да пътуваме с влак. Спомнихме си за предишния ни лош опит от дългото пътуване с влак. Пияни пътници, деца, които тичат из вагона, и това дори не е целият списък на това, което ни се наложи да преживеем. Затова този път решихме да направим нещата по различен начин. За да избегнем излишните нюанси, купихме билети за всички места в нашето купе. Не искахме никой да ни пречи.
Пътуването беше дълго и искахме да стигнем до него без излишна суета и недоразумения.

Предварително купихме сладкиши и плодове, аз изпекох ябълков пай, а съпругът ми изтегли нов филм на таблета си. Всичко трябваше да мине по план.

Но надеждите ни се оказаха напразни. Тъкмо бяхме прибрали нещата, включихме таблета и седнахме да гледаме филма… Когато изведнъж в купето ни влезе една жена. Отначало не обърнах внимание, това беше нищо, можеше да са направили грешка. По-късно отидох до тоалетната, а тя стоеше до нашето купе с едно малко момиченце.

– Искам да ви попитам нещо – започна тя плахо, – можем ли да седнем във вашето купе? Съседите ни и аз изобщо нямахме късмет.

– Скъпа жена… Разбирам всичко прекрасно, но със съпруга ми купихме всички места в купето, за да можем да пътуваме без никакви нюанси. Моля, обърнете се към кондуктора, ние не участваме.

И когато стигнах до мястото си, тази жена и детето ѝ вече седяха в нашето купе. Мъжът ѝ започна да прибира всички вещи. Съпругът ми също беше доста изненадан, не разбираше какво се случва.

Беше много грубо от тяхна страна.
Веднага ги попитах какво правят тук. “Вие не искахте да ни пуснете хубаво, затова ние го направихме”, отговориха те, сякаш нищо не се беше случило. Съпругът ми отново се обърна към тях, защото бяхме платили за местата, в противен случай щеше да се наложи да отидем при кондуктора. “Отидете при когото искате”, отговори жената. Междувременно дъщеря ѝ започна да яде плодовете ни от масата.

Съпругът ми отиде при кондуктора на влака и му обясни цялата ситуация. Той отговори: “Моля, разберете положението на хората”. След това отидохме при управителя на влака и му се оплакахме.

Той ни последва в купето и поиска да види билетите ни.

Ние веднага ги показахме. След това началникът помоли съседите ни да направят същото.

Оказа се, че техните места са в съседния вагон. Началникът учтиво ги помоли да освободят нашите места и да заемат техните. По-късно, съвсем случайно, разбрахме, че кондукторът, на когото се оплакахме, е далечен познат на това семейство.

На следващата сутрин, когато слязохме на нашата спирка, видяхме, че на вратата на купето ни са написани неприлични думи. Така че кондукторите ще си имат работа. След това напълно загубихме желание да пътуваме с влак.

 

Rate article
Никога не съм срещал толкова нагли пътници като това семейство.