Никога не съм разглеждала семейния ни бюджет. Отначало със съпругата ми започнахме да внасяме пари в обща сметка, а после тя ми взе всичко!

никога не съм поглеждал в семейния ни бюджет. Отначало със съпругата ми започнахме да спестяваме пари на общо място и знаехме какви са заплатите на другия, а едва след това започнахме да получаваме пари на карти и все пак си споделяхме кой колко е получил   .

Това беше единственият начин да разберем как ще живеем този месец, дали трябва да спестяваме или да купим нещо, от което се нуждаем. Моята заплата е почти два пъти по-голяма от тази на съпругата ми, но това не ни притесняваше, имахме достатъчно, за да живеем нормално. Дори можехме да си позволим да ходим на почивка всяка година. А наскоро планирах да си купя кола и съпругата ми беше твърде щастлива да ме подкрепи.

Впоследствие обаче всичко се обърна с главата надолу. Предприятието ни беше закрито и аз загубих работата си. Тогава управителят обеща, че ще създаде своя собствена фирма и ще ме наеме, но това беше напразна надежда, затова веднага започнах да си търся работа. Исках да работя по професията си и прецених, че спестяванията ни ще са достатъчни за още една година спокоен живот, а съпругата ми ходи на работа, затова реших да не приемам нищо. Отначало съпругата ми не ми каза нито дума, но после недоволството ѝ стана твърде очевидно    .

Един ден трябваше да отида в дома на родителите ми, те живеят в друг град, и погледнах на мястото, където трябваше да бъде семейният ни бюджет, а там беше… Празен! Вечерта започнах да говоря със съпругата си за това къде са изчезнали парите, защото и аз имах нужда от тях.

– “За чии пари говориш?

– За нашите спестявания.

– Ами, взех ги при майка ми засега… Ще бъда спокоен.

– Какво?! Нима е нормално, че и аз спестявам, или сега само ти можеш да се справиш с това?

– Спестихме ги заедно, а ако ти трябват пари, намери си работа и ги изкарай!

За да отида при родителите си, взех назаем от приятели. След шест месеца безработица си намерих престижна работа, но сега жена ми не знае колко печеля. Сам купувам хранителни продукти за къщата, плащам комуналните сметки и спестявам за кола. Надявам се, че тя ще разбере и ще си направи изводите защо нещата са такива, каквито са!

Какво мислите за действията на съпругата ми?

 

Rate article
Никога не съм разглеждала семейния ни бюджет. Отначало със съпругата ми започнахме да внасяме пари в обща сметка, а после тя ми взе всичко!