Nenoriu gyventi su dukters šeima! Pasakysiu kodėl.

Mano dukra ir jos šeima atsidūrė be stogo virš galvos. Po kelių nelaimingų atsitikimų jų butas tapo negyvenamas, jam reikėjo remonto. Nereikia nė sakyti, kad dukra ir jos šeima kreipėsi į mane.

Aišku, kad neturėjo kur trauktis, todėl juos priglaudžiau. Tačiau pasikalbėję su dukra ir žentu nusprendėme, kad tai priverstinė priemonė ir jie kuo greičiau grįš į savo butą.

Turiu nuostabią dukrą, o mano svainis nėra kvailys, todėl jie visiškai su manimi sutarė: šeima yra nepriklausoma institucija, todėl visi kiti žmonės jai yra svetimi elementai. Tai sakau visiškai rimtai, o dabar tiksliai paaiškinsiu, kuo grindžiamas mano požiūris.

Turiu savo gyvenimo ritmą, kuris ryškiai skiriasi nuo dukros ir žento gyvenimo ritmo. Pavyzdžiui, jei aš galiu toleruoti savo dukters buvimą šalia manęs, tai mano svainis man yra visiškai svetimas žmogus, tačiau jis taip pat turi teisę į asmeninį gyvenimą. Pavyzdžiui, visiškai nėra prasmės ginčytis dėl mano įpročio užmigti įjungus televizorių arba dėl to, kad mano dukra ir svainis nusprendė pasikviesti svečių į mūsų namus. Kiekvienas turi savo reikalavimus tvarkai bute, todėl mums nereikia ginčytis dėl to, kad kriauklėje neplautas indas. Juk tokios smulkmenos gali sugriauti pačius gražiausius santykius.

Be to, kalbant apie maistą, turime visiškai skirtingus prioritetus. O ką jau kalbėti apie situacijas, kai į namus netikėtai užsuka svečiai. Čia be išsiskyrimo neapsieisime, nes ne paslaptis, kad tokiomis akimirkomis kažkas gali susigundyti kito skanėstais. O ant šaldytuvo pakabinti spyną yra ne kas kita, kaip dykinėjimas.

Pavyzdžiui, net rimta problema gali tapti skirtingi poilsio ir budrumo grafikai, dėl kurių teks visą laiką vaikščioti ant pirštų galų. Žmonės nėra pernelyg jautrūs kitų žmonių miegui, o miego trūkumas gali tapti padidėjusio dirglumo ir galvos skausmų sukėlėju, kurį galima pavadinti detonatoriumi. Kartais gali pakakti vienos mažytės kibirkšties, kad įvyktų sprogimas.

Be to, nenoriu vertinti savo dukters ir jos sutuoktinio gyvenimo. Nuo pat vaikystės mokiau ją visko, ką žinau, bet dabar noriu matyti tik tai, ką jie nori man parodyti, ir noriu žinoti daugiau, nei jie gali man pasakyti, o kai gyveni su žmonėmis viename bute, tai neįmanoma užduotis.

Ir, ko gero, svarbiausia, turiu pats nuspręsti, kuo galiu ar noriu jiems padėti, ir noriu tai daryti savo noru. Taip pat noriu turėti laiko sau

Rate article
Nenoriu gyventi su dukters šeima! Pasakysiu kodėl.