– Не съм готова да се омъжа. Прекалено отговорен човек съм, не мога да поема чуждата съдба в собствените си ръце…

След като завърши университета, Ребека си намери работа в компания, в която имаше добър екип, всички бяха приятелски настроени и сплотени. Нейното пристигане още повече укрепи здравия морал на екипа. Тя беше много мило момиче и знаеше как да те накара да се чувстваш спокойно. Когато говореше с нея, беше невъзможно да не искаш да ѝ се довериш. Ребека живееше близо до новия си офис, в нова сграда. Адам, един колега, веднага я хареса, а когато разбра, че притежава едностаен апартамент, се запали. На почти тридесетгодишна възраст Адам нямаше абсолютно нищо.

Той обичаше да играе ролята на жертва. Пътуваше от селото, за да работи. О, колко му беше тъжно, когато трябваше да се прибере у дома след работа. Обикновено никога не стигаше до вкъщи, момичетата често го вземаха в домовете си. Ребека е момиче мечта! В нея нямаше нито един недостатък, както външен, така и вътрешен. Всичко в нея беше съвършено. А Адам се придържаше към нея като пиявица в продължение на три години. Ребека винаги пътуваше в командировки, печелеше добри пари, но Адам беше слаб, тъй като беше студент, здравето му не беше добро. Посещаваха много често лекари и не можеха да имат дете   .

за сватба изобщо не се говореше. Понякога шефът разказваше за племенника си, който предложил брак на любимата си и малко преди сватбата се оказало, че тя има трети стадий на рак. Те се оженили и младият и пълен с енергия съпруг поел грижите за умиращата си жена… Минали три години. Ребека се замислила: “Той живее на моя територия, всички финанси са на моя сметка, а не е казал и дума за сватбата”. Ребека представя претенциите си на Адам, след което той ѝ купува пръстен и обявява годежа. След поредното си служебно пътуване Ребека се прибира у дома. Адам казва: “Не съм готов да се оженя.

Твърде отговорен човек съм, не мога да взема чуждата съдба в свои ръце… Запази пръстена като напомняне за нашата красива любов… Ребека се е променила… тя не е очаквала такъв подарък от любимия човек. Шефът изпрати Ребека в командировка. Дал ѝ билет за театър и я заплашил, че ще я уволни, ако не отиде. В театъра тя се запознава с овдовелия си племенник. Двамата седнаха един до друг. По време на командировката Ребека и новото ѝ гадже прекарвали цялото си свободно време заедно. Ребека забременяла и двамата били много щастливи.

Веднага организирали сватба, за да може Ребека да бъде принцеса. Това им отнело 10 години. Имат двама сина и мислят за три деца. Няма значение дали ще е момиче или момче, най-важното е да е здраво дете! Те имат силно и приятелско семейство! От друга страна, Адам не е решил от какво се нуждае в този живот. Вярвайки, че семейството е скъпо удоволствие, той никога не е поемал отговорност за живота на някой друг. След като изплати заема за колата, той си купи нов лаптоп. Тази покупка предизвика сензация. Как ще бъде закрит този заем, не е известно…

 

Rate article
– Не съм готова да се омъжа. Прекалено отговорен човек съм, не мога да поема чуждата съдба в собствените си ръце…