Не разбирам защо станах негова съпруга

Наскоро се оженихме. Мислех, че съпругът ми ме обича до лудост. И нямаше да има никакво съмнение в това, ако не беше едно събитие. И дори не става дума за изневяра. Става дума за нещо много по-сериозно, може да се каже странно.

Мисля, че се случи, защото се грижех прекалено много. Прекалено много го обожавах, прекалено много го обичах и му прощавах всичко. Разбира се, той свикна с това отношение, стана по-уверен и самочувствието му нарасна. Вероятно си е представял, че само с едно щракване на пръста всички ще пълзят на колене пред него. Макар че сред другите той не се радваше на голямо внимание. Някой друг нямаше да търпи прегрешенията му и да му се доверява сляпо.

Малко преди сватбата той искаше да остане сам, да отиде на почивка и да се подготви за брачния живот. Нищо не можеше да се направи по въпроса, затова го приех и го пуснах на екскурзията.

Както ми каза по-късно, решил да се отдалечи от цивилизацията и да бъде там, където няма интернет и телефон. Отишъл сам в планината, за да се наслади на природата. Аз останах, липсвайки му с цялото си сърце. Чаках всяка минута завръщането му и той ми липсваше безумно.

Седмица по-късно той се върна. Това беше най-щастливият ден в живота ми. Посрещнах го с цялата топлина и обич, която можех да събера. Приготвих му най-вкусната храна.

На следващия ден започна да се случва нещо странно. Той започна да бяга много често в коридора или в другата стая. После започна да излиза от къщата по няколко пъти на ден под различни предлози. Един ден, когато излизах до магазина, намерих писмо в пощенската кутия. Изглеждаше като обикновено писмо. Беше адресирано до мен от него и изпратено, докато го нямаше. Но това, което беше написано в него, ме разтърси дълбоко. Той пишеше следното:

“Здравей, не искам отново да те подвеждам. Ти не си подходящият човек за мен. И не искам да прекарам остатъка от живота си с теб. Няма да има сватба. Простете ми, не ме търсете и не ми се обаждайте. Няма да се върна при теб.”

Толкова кратко, лаконично и брутално.

Едва сега ми хрумна, че през цялото време е тичал да провери пощенската кутия. Мълчаливо унищожих писмото, без да му кажа нито дума, без да го накарам да почувства, че нещо се е случило. Но как мога да живея с мъж, който не иска да бъде с мен? Защо се е оженил и се е преструвал, че всичко е наред?

 

Rate article
Не разбирам защо станах негова съпруга