Не можехме да разберем къде е отишла храната, приготвена от съпругата ми. Тогава свекърва ми ни каза истината

Отначало се радвах, че свекърва ми е с нас, защото тя много ни помагаше. Синът ни често боледува, затова решихме да не го пращаме на детска градина. Съпругата ми помоли майка си да се грижи за внука ни.

Рената се съгласи, но при условие, че ще идва при нас всеки ден. Тя иска да си почива и да е спокойна в дома си.

Понякога имаме важни неща за вършене вечерта. Или пък искаме да излезем някъде, като в този случай молим някоя съседка да ни помогне, а свекървата се прибира вкъщи, за да си почине. Не искаме да я уморяваме още повече.

В началото всичко беше наред. Бързахме да се приберем, връщахме се, бебето беше нахранено и чисто. После Рената вече не ни чакаше, тръгваше си, преди да сме се върнали.

Жена ми винаги приготвя храна за ден или два. Всеки месец даваме на свекърва ми плик с пари. Разбираме, че свекървата отделя от времето си и й благодарим по този начин.

Но забелязахме, че всичко, което жена ми приготвя, изчезва. Рената не яде много, а синът ми яде още по-малко. Реших да попитам свекървата за това. Тя ми отговори, че свекърва ми идва следобед. Тя му дава нещо за ядене, защото вечер няма време да готви. Така че свекърът ми също се храни в нашата къща.

Дори не знам какво да кажа. Свекърва ми се прибира вечер. Наистина ли е толкова трудно да се сготви нещо? Свекърът ми може да идва веднъж седмично на вечеря, но не и всеки ден!

Работата е там, че дори не ни остава много за вечеря. Жена ми мълчи. Изчислих, че ще е по-евтино да наемем бавачка.

Не ми харесва поведението на свекърва ми и свекър ми. Съпругата ми ме моли да мълча. Но аз имам друг въпрос. Не разбират ли, че и ние имаме нужда от пари? Всеки месец ѝ плащаме за грижите за детето ни, а те все още се хранят за наша сметка. Някой попадал ли е в подобна ситуация?

 

 

 

 

Rate article
Не можехме да разберем къде е отишла храната, приготвена от съпругата ми. Тогава свекърва ми ни каза истината