Не искам просто любовник… Имам нужда от някой, който ще бъде и най-добър приятел.

Истинската интимност е нещо повече от това да споделиш тялото си с някого. Истинската интимност е, когато имаш с кого да споделиш душата си.

Намирането на любовник не е трудно и не е необходимо да сте специални, за да го намерите – на този свят има много мъже и жени, които не искат нищо повече от усещането за физическа близост и да имат някого наблизо, с когото да се гушкат по всяко време. Те се наслаждават на всичко физическо – на първото докосване, на първата целувка, на първата нощ, прекарана заедно.

Но не всички са доволни само от това – за много хора, включително и за мен, само физическата интимност не е достатъчна. Имам нужда от човек, с когото да споделям нещо повече от тялото си. Имам нужда от човек, с когото да споделям душата си.

Имам нужда от любим човек, който да е и най-добрият ми приятел.

Искам да плача пред него, ако ми се прииска, и все пак да се чувствам в безопасност. Да се чувствам красива и желана и да знам, че той няма да се отвърне от мен само защото съм му показала не толкова готината си страна.

Искам той да е единственият, който да ме прегърне силно и да ме целуне сутрин, независимо какво се случва. Искам той да ме види сутрин такава, каквато съм, със сънени очи и птиче гнездо на главата, и пак да иска да ме целуне.

Искам да ходя с него на футболни мачове, да пия бира и да се радвам на любимия му отбор, крещейки, докато не хвръкна. Искам да виждам блясъка в очите му, да се смея и да го хващам за ръката всеки път, когато топката влети в противниковата врата.

Искам също така да пътуваме заедно. Искам да опитваме екзотична и невероятно вкусна храна от една и съща чиния и да се наслаждаваме на изгревите заедно. Искам да се изгубим с него в непознат град и да се лутаме, хванати за ръце, по непознати улици, да четем уличните табели и да се опитваме да разберем къде отиваме.

Или в някои дни дори да не излизаме от къщи. Да лежим в леглото по пижама и да гледаме любимите си сериали. Искам в такива дни да ядем сандвичи и чипс – без готвене, без обяди и вечери на масата. Само сандвичи и страхотни сериали – и компанията на другия.

Искам да го гледам как заспива в нощите, когато не мога да спя и ми липсва, когато не е наблизо.

Искам понякога да седим един срещу друг на леглото и да си говорим за всичко и за нищо.

Искам от време на време да ходим до най-близката пицария за огромна пица и бутилка вино, защото вечерята, която приготвих, е изгоряла. Или просто не съм имала време да сготвя нищо.

Че винаги трябва да сядаме един до друг в кафене или ресторант, защото столът отсреща е твърде далеч.

Искам да получавам забавни текстови съобщения от него и да се разхождам с усмивка на лицето по цял ден.

Искам да го запозная със семейството си и да го опозная. а след това да създам своя собствена.

Искам да се смея с него, да плача с него, да правя сладки, глупави неща с него, да празнувам успехите и да оплаквам неуспехите. Заедно да се справяме с всякакви проблеми, които животът реши да постави на пътя ни – заедно, хванати за ръце.

Искам моят любим да бъде моят любимец, моята втора половина, моят най-добър приятел. моето всичко.

 

Rate article
Не искам просто любовник… Имам нужда от някой, който ще бъде и най-добър приятел.