Не искам да живея със семейството на дъщеря си! Ще ви кажа защо.

Дъщеря ми и семейството ѝ се оказаха без покрив над главите си. След наводнението апартаментът им беше необитаем и трябваше да се ремонтира. Излишно е да казвам, че бъдещата ми дъщеря и семейството ѝ се преместиха при мен.

Беше очевидно, че няма къде другаде да отидат, затова ги приех. След разговор с дъщеря ми и зет ми обаче решихме, че това е принудителна мярка и те ще се върнат в апартамента си възможно най-скоро.

Имам прекрасна дъщеря, а зет ми не е глупак, така че те бяха напълно съгласни с мен: семейството е самостоятелен организъм, всички други хора са чужди елементи за него. Аз съм съвсем сериозен в това отношение и сега ще обясня на какво точно се основава моята гледна точка.

Имам свой собствен ритъм на живот, който поразително се различава от този на дъщеря ми и зет ми. Например, докато мога да понасям присъствието на дъщеря ми в моето обкръжение, зет ми е напълно непознат за мен човек, но и той има право на личен живот. Например няма абсолютно никакъв смисъл да се караме заради навика ми да заспивам с включен телевизор или заради това, че дъщеря ми и зет ми са решили да поканят гости в дома ни. Всеки има свои собствени изисквания за чистота в апартамента, така че няма нужда да спорим, че не сме измили чиниите. В края на краищата такива дреболии могат да развалят и най-красивите отношения.

Освен това имаме съвсем различни приоритети, когато става въпрос за храна. А какво да кажем за ситуациите, когато гостите се появяват вкъщи неочаквано. Тук нещата могат да варират, защото не е тайна, че в такива моменти някой може да се изкуши от чужди деликатеси. И окачването на катинар на хладилника не е решение.

Също така различните графици за почивка, заради които ще трябва да се движите на пръсти през цялото време, могат да се превърнат в сериозен проблем. Хората не са много чувствителни към чуждия сън, а липсата на сън може да се превърне в спусък за повишена раздразнителност и главоболие, което може да се нарече детонатор. Понякога е необходима само една малка искра, за да предизвика експлозия.

Освен това не искам да съдя живота на дъщеря си и на нейния съпруг. Научил съм я на всичко, но сега искам да видя само това, което са готови да ми покажат, и не искам да знам повече. А това е доста неосъществимо, когато живееш с хора в един и същи апартамент.

И най-важното, трябва сама да реша с какво мога или искам да им помогна и искам да го направя по собствена воля. Също така искам да имам време за себе си

 

Rate article
Не искам да живея със семейството на дъщеря си! Ще ви кажа защо.