Напоследък се опитвам да не ям пред свекърва ми. По-добре е след това да хапна на спокойствие, отколкото да слушам нейните коментари.

След като се оженихме, със съпруга ми се преместихме при майка му.

Знам, че едно младо семейство трябва да живее отделно, но свекърва ми има голяма къща, в която е живяла сама. Бащата на Виктор почина, когато съпругът ми беше още дете. Откакто Виктор отиде в университета, майка му е много самотна, така че сега поне ще ѝ е малко по-приятно.

Свекърва ми е добра жена. Тя уважава нашите интереси и предпочитания, не ни натрапва съветите си и ни дава възможност да бъдем сами. На шейсет и седем години тя е доста активна жена. Въпреки че е пенсионерка, тя не иска да си седи вкъщи. През последните осем години свекърва ѝ работи като бавачка в заможно семейство.

Тези хора обичат и уважават свекърва ми, сякаш тя е тяхно семейство. Те са се привързали към нея с цялото си сърце. Смятат я за част от семейството си. На всички празници свекърва ми получава подаръци от тях, а когато възникнат битови проблеми, всички се съобразяват с нейното мнение.

В това семейство всички членове се придържат към етичните норми. Свекърва ми често ги нарича “аристократи”. С такива хора, казва тя, спокойно можеш да отидеш да се срещнеш с кралицата.

Затова сега всеки път, когато вечеряме, свекърва ми слага масата и подрежда всички съдове. Тя се е научила на това в тази къща , защото я канят на масата като пълноправен член на семейството.

За няколко дни тя научи кои прибори се използват за ядене на какво. И всичко щеше да е наред, но тя така се вживя, че започна да учи мен и съпруга ми как да се храним правилно и да използваме всички прибори. Това е просто непоносимо. Свекърва ми всеки път ни поправя, като ни казва какво да използваме, за да ядем това или онова ястие.

Напоследък се опитвам да не ям пред нея. Тя готви вкусно, така че не е толкова лесно да се устои. Но е по-добре да хапна на спокойствие след това, отколкото да слушам коментарите ѝ.

Ето как се храня аз. Прикрито и бързо, така че никой да не може да чуе. След като хапна, нося една порция на съпруга си, защото той не е от “кралска кръв” и етикетът вече е в черния му дроб.

Какво да правя?

 

Rate article
Напоследък се опитвам да не ям пред свекърва ми. По-добре е след това да хапна на спокойствие, отколкото да слушам нейните коментари.