Нанси влиза в къщата и вижда един мъж със странно деветгодишно момче. От това, което чула от мъжа, тя почти онемяла.

Дъглас се появява в живота на Нанси неочаквано. Същия ден, връщайки се от педагогическия институт, тя отива до магазина за хранителни стоки. Влязла в апартамента и видяла един мъж и едно момче на около девет години.

– Скъпа, запознай се с Дъглас. Той ще живее с нас.

Торбите изпаднаха от ръцете на момичето.

– Дъглас, иди в стаята си – каза Пол, обръщайки се към момчето.

– Къде е майка му – попита Нанси, когато момчето си тръгна.

– Нямам представа. Тя заведе момчето при майка му, позвъни на вратата и избяга. Дъглас държи бележка в ръката си: “Влюбих се, тръгнах си, не ме търсете”. Става дума за сестрата на Пол Мария.

– Мислите ли, че момчето ще иска да живее с нас?

– Имаш ли нещо против?

– Да, занеси чантите в кухнята и аз ще помисля. Ще трябва да оформим някакви документи.

– Ти си на двайсет и една години, студентка със съпруг! Къде ще отглеждаш племенника си?! – оплакаха се приятелите ми.

– Няма да оставя Дъглас! Той има повече от достатъчно от триковете на родителите си!

И Нанси обгради момчето с грижи. На първо място, документите. Същевременно прегледа вещите на Дъглас, реши какво да поправи и какво да купи. След това училището. Племенникът ѝ не се справяше добре в училище. Но Нанси, бъдеща учителка, помагала на племенника си да се усъвършенства. Сега той има най-високи оценки в дневника си.

Дъглас беше малко напрегнат, когато се роди братовчед му. Но Нанси бързо коригира ситуацията, така че момчето да не се чувства безполезно. По-големият брат, след като свърши домашните си, помогна на леля Нанси с всичко, което можеше…

След няколко месеца Дъглас ще се дипломира в Педагогическия институт. Той ще преподава информатика и компютърни програми. Живее отделно, наема стая, изкарва пари, като поправя компютри. Младият мъж изпитва голяма любов към сестра си и брат си. Той обожава чичо си и леля си. Най-скъпият гост в дома им… Единственото, което притеснява Нанси, е какво ще стане, ако се появи Мария?

 

Rate article
Нанси влиза в къщата и вижда един мъж със странно деветгодишно момче. От това, което чула от мъжа, тя почти онемяла.