На прага стояха двама полицаи. Изглеждаха изненадани да ме видят.

Преди повече от година двамата със съпруга ми се оженихме и веднага изтеглихме кредит, за да си купим къща. Отне ни много време да я изберем, дори преди сватбата. Решихме да изберем стар апартамент, но да го ремонтираме, така че през първите месеци там беше само съпругът ми, който контролираше всички процеси. Често съседите ни гледаха странно мъжа ми и го питаха за неговите родители, после за моите, а той само се усмихваше. Поканихме ги на партито по случай освещаването на къщата, защото не бяхме срещали никой друг от нея.

С удоволствие ги почерпихме с различни вкусни ястия, а когато съпругът ми започна да ги прегръща около кръста и да ги придърпва към себе си, забелязахме странна промяна в поведението им. Изглеждаше, че това изобщо не им е приятно, и те бързо си измислиха извинение за някакво важно обаждане и се прибраха вкъщи. Със съпруга ми не обърнахме особено внимание на това, защото си имахме истинска почивка, на която да се наслаждаваме.

На следващия ден планирахме да спим дълго, но в 8 ч. сутринта на вратата ни се почука. Бях изненадана, но отидох да отворя вратата. На прага стояха двама полицаи. Изглеждаха изненадани да ме видят и те.

– Добро утро, ние сме от полицията. Нека да видим личната ви карта и брачното свидетелство.

В този момент започнах да се събуждам и се опитах бързо да намеря всичко, което ми трябваше, и да го покажа на полицаите. Докато търсех, съпругът ми отиде да поговори с тях за случилото се, но те не искаха да признаят, докато не проверят някаква информация.

След като видяха документите, ни погледнаха още по-изненадано.

– Е, сега вече мога да ви кажа каква беше причината за посещението ни. Вчера ни се обадиха съседите ви, но казаха, че в къщата им се е нанесла двойка – възрастен мъж и тийнейджърка.

Със съпруга ми не можехме да спрем да се смеем, защото разликата във възрастта ни е 2 години, а аз вече съм на 24! Не мога да се нарека тийнейджърка! Просто през целия си живот съм била слаба и нося доста младежки дрехи, а вчера бях и с коси, защото е по-лесно да прибирам нещата с вързана коса.

– “Виждаш ли, казвам ти, че е време да се обличаш по-женствено, иначе скоро тези възрастни хора ще ме хванат на улицата и ще поискат да видят брачното ми свидетелство!” – засмя се любимият ми.

 

Rate article
На прага стояха двама полицаи. Изглеждаха изненадани да ме видят.