На 31-ви не издържах и попитах съпруга ми къде е заплатата му. Вече ми беше омръзнало, че той е свикнал да живее за моя сметка. Вместо да ми даде отговор, дси започна да си събира куфара.

Омъжена съм от 4 години и почти през цялото това време издържам съпруга си, защото изобщо не виждам заплатата му. Сега имам ситуация, в която не мога да реша какво да правя по-нататък.

Съпругът ми е с 8 години по-възрастен от мен. Преди да ме срещне, Скот вече беше женен. В брака му се роди дъщеря. Двамата със съпругата му са работили усилено, за да се справят. Но бракът им се разпадна и след развода Скот се върна при родителите си. Когато се запознах с него, имах чувството, че живее с колежка от работата.

Оженихме се и започнахме да живеем при мен. По това време майката на съпруга ми купи апартамент. Никой от синовете ѝ не беше регистриран там. Средният син, съпругата му, беше регистриран в нейния апартамент. Аз също регистрирах моя в моя апартамент. Какъв е действителният въпрос. Има една категория мъже, които обвиняват жените за всички проблеми на света, за своите проблеми.

Скот работи като мениджър продажби, работата е трудна и разбирам защо често е нервен и понякога се държи неадекватно. Преди се опитвах да изгладя тази ситуация, но сега е трудно. Един пример: Просто си седя, гледам го, той се обръща рязко и ме пита: “Какво гледаш?”, или нещо друго бодливо може да каже. Въпреки че аз просто съм го гледала.

Той не ме чува, никога не ме е подкрепял в нищо, когато наистина съм имала нужда от подкрепа. Когато ситуацията се изостряше, Скот вземаше един куфар, слагаше нещата си в него и отиваше при майка си. Не можех да издържа и след няколко дни го помолих да се върне.

Изобщо не говоря за пари. През всичките години, в които живеем заедно, никога не съм виждала заплатата на съпруга си. Апартаментът, в който живеем, е мой. Аз плащам за комуналните услуги, също така нося вкъщи хранителните продукти. Скот продължава да казва, че спестява парите си за нашата мечта – собствена къща извън града. Но дали някога ще я видя, е въпрос.

Тази зима дойдоха големите сметки за комунални услуги и аз помолих съпруга си да ми помогне да платя всичко. Той обеща, че ще даде пари, но мина един месец и така и не видях парите.

На 31-ви не издържах и попитах съпруга си къде е заплатата му. Вече ми беше омръзнало от навика му да живее за моя сметка. Вместо да ми даде отговор, Скот започна да си събира куфара. Напоследък той винаги прави така – опакова нещата и отива при майка си.

Съпругът ми е сигурен, че този път аз ще дойда и ще го помоля да се върне. Когато той си тръгна, бях много тъжна. И почти му се обадих отново с молба да се върне. Но засега се сдържам и мисля какво да правя по-нататък. Може би и аз съм виновна за нещо. Това е просто егоизъм от негова страна, никога не съм виждала такова нещо. Винаги за всичко обвинява някой друг, дори по отношение на първата си съпруга. А самият Скот живее само за себе си.

Кажете ми как да постъпя в тази ситуация, струва ли си да се развеждам?

 

Rate article
На 31-ви не издържах и попитах съпруга ми къде е заплатата му. Вече ми беше омръзнало, че той е свикнал да живее за моя сметка. Вместо да ми даде отговор, дси започна да си събира куфара.