Мразя майка си и сестра си и всичко след този ден…

Преди три години Лора и Майкъл станаха семейство. През цялото това време са живели в апартамент под наем и са спестявали пари за свой собствен.

В крайна сметка решават да си купят собствена къща от строителен предприемач, но се налага да изчакат известно време. Решиха, че няма закъде да бързат, и тогава разбраха, че семейството им скоро ще се увеличи.

За щастие, Майкъл имаше голяма заплата и нямаше да се притесняват за нищо, ако не харчеше повече от половината от нея за майка си и сестра си…

Работата е там, че тази малка сестра така беше омотала брат си около пръста си, че той сякаш нямаше друг избор, освен да й дава пари за всичко, което поиска. Когато й каза, че е време да си намери работа, тя кимна в знак на съгласие, макар че още не беше разгледала нито едно свободно работно място. При майка ми всичко беше по-ясно. Тя наистина се нуждаеше от помощта на сина си, въпреки че тя не беше златна. Ако нещо не беше както тя искаше да бъде, щеше да последва истински скандал. Младежите се опитваха да не обръщат внимание на конфликтите, в които ги въвличаха, но в един момент стана невъзможно да си затворят очите.

Всичко започна с една покана за рождения ден на сестра ѝ. По това време Лора била бременна в осмия месец. Разбира се, сестрата на Майкъл нямаше да ги покани, ако не беше мисълта за скъп подарък.

След няколко питиета сестрата погледнала съпругата на брат си и започнала да говори, че не разбира какво вижда в нея и е убедена, че скоро ще се разделят. Майкъл се опита да спре сестра си, но тя продължи монолога си, като каза, че Лора изглежда ужасно с този корем, че е напълняла и лицето ѝ е грозно. И бременната жена и съпругът ѝ бяха готови да изтърпят всичко това, ако накрая опечалената роднина не беше казала, че вероятно не е бременна с детето на Майкъл, или по-скоро беше сигурна в това.

Лора не изтърпя това отношение и искаше да стане от масата, но заради стреса се замая, падна и започна да кърви. Събудила се в отделението, коремът ѝ почти бил изчезнал и за момент изпаднала в паника, че е загубила бебето си. За щастие наблизо имало медицинска сестра, която ѝ казала, че е оперирана, че са успели да спасят живота ѝ и този на сина ѝ, но сега трябва да е в леглото.

Майкъл не можеше да понесе мисълта, че едва не е загубил любимата и сина си заради сестра си, затова прекъсна всякакви контакти с нея. По-късно прекъсва връзките и с майка си, защото тя застава на нейна страна и също обижда съпругата му.

Минават няколко години. Лаура вече очаква второто си дете, а Майкъл я хваща за ръка на масата и казва: “Не бих могъл да преживея деня, в който изгубя и двама ви. И нямаше да мога повече да гледам роднините си. Съжалявам само, че не забелязах истинските им лица твърде късно.

Лора просто протегна ръка, за да го прегърне. Тя оценяваше съпруга си и факта, че е способен да откаже да общува с такива роднини. Разбира се, трябва да уважаваш всички хора, но някои хора трябва да избягваш и никога да не ги допускаш в семейството си, иначе може да се случи нещо необратимо.

Какво мислите за тази история?

 

Rate article
Мразя майка си и сестра си и всичко след този ден…