Моника мечтае най-накрая да живее за себе си, когато се пенсионира. Но думите на дъщеря ѝ я изненадаха

Моника наскоро беше напуснала работа. Въпреки че беше в пенсионна възраст, тя все още работеше. Синът и дъщеря ѝ, които не можеха да намерят своя път в живота, не я оставяха да диша спокойно. Синът имал неплатен заем за кола. Ако майката можеше да му помогне да го изплати бързо, дъщерята най-сетне щеше да може да смени двустайния си апартамент с по-голям и по-нов. Децата отново чакали помощ от майка си. Моника работи от шест години, след като се е пенсионирала. Напоследък децата не я бяха молили за помощ, така че тя успя да спести малко пари.

най-накрая решила да напусне работа и да живее на воля. Искала да пътува. А след това, ако разполагаше с достатъчно пари, би искала да замине за чужбина. В Италия. Ах, мечти   . Моника решила да покани децата си, за да отпразнуват пенсионирането ѝ. Когато вдигали тост, дъщеря ѝ казала:

– “Най-накрая, мамо, ти си у дома. Сега можеш да играеш с внуците си. Имаш много свободно време. Някои от тях ще тръгнат на училище, други на детска градина. А ние ще се занимаваме със собствените си неща. И на теб също няма да ти е скучно, ще виждаш внуците си всеки ден, а ние ще сме щастливи.

Моника не очакваше това. Разбира се, тя няма нищо против да прекарва време с внуците си, когато родителите им са заети. Но не е готова да прекарва цялото си време с тях. Това е прекалено много. Тя има пет от тях. Освен това всички те имат свои собствени характери: капризни и упорити. Родителите едва ли могат да се справят сами. Какво ще направи Моника? Синът защитава майка си, като казва на сестра си, че не трябва да обвинява за всичко майка си. Жената мечтае за съвсем различна ваканция.

Моника мечтае всеки ден да се събужда спокойно, да пие кафе, да се разхожда спокойно в парка. А не да тича с внуците си от сутрин до вечер   .

 

Rate article
Моника мечтае най-накрая да живее за себе си, когато се пенсионира. Но думите на дъщеря ѝ я изненадаха