Момичето се развежда и се решава на лоша постъпка, а този момент променя живота ѝ завинаги.

Те бяха приятели от много години, познаваха се, обичаха се и се ценяха почти от детството. На приятелството им се завиждаше. Момичето винаги беше близо до момчето, подкрепяше го и неговите необмислени, а понякога дори нелепи идеи и действия. А момчето винаги е било до нея като нейна подкрепа. Толкова много години отлетяха. И така, наближаваше двадесет и третият рожден ден на момичето. Тя искала да отпразнува рождения си ден в кръга на близките си хора. В уречения час всички били там, с изключение на гаджето. Момичето започнало да се притеснява, защото той не отговарял на обажданията ѝ. Изведнъж се появил един човек с много голям букет и изненада – с новата си приятелка. Фактът, че той имал много приятелки, не бил тайна.

Но този път момичето разбрало, че той е сериозен. И това я накара да се замисли какво толкова я притеснява. След рождения ден те не го видяха почти седмица. Тя решила да го покани в любимото им кафене и да си поговорят от сърце, както преди, и същевременно да го попита как се справя с новата си приятелка. Той не дошъл. Обадил се в последния момент и казал, че имал много работа и нямал време… Момичето си взело чантата, излязло от кафенето и отишло в клуба. Започнала да пие, да танцува и после – бум… Не си спомня нищо и се намира в дома на гаджето си. На леглото му. Чула е звуци от кухнята, уплашила се е, че приятелката му е там. Отворила вратата и въздъхнала: там нямало никого освен момчето.

Той приготвяше закуска за приятелката си. – Какво се случи вчера и как се озовах тук? – О, това. Вчера ми се обади и започна да ми говориш, че не искаш да виждаш никого освен себе си до мен. Каза, че ме обичаш и не можеш да живееш без мен – гордо отвърна момчето. Момичето се засрами, искаше да си тръгне, но момчето не ѝ позволи. Няколко месеца по-късно, по време на медения си месец, те си спомнили за онази нощ и онази сутрин, когато всичко се променило. Момчето призна, че винаги я е обичало, но не е можело да го каже от страх да не я загуби. И тогава случайно признал, че в онзи ден момичето не му се обадило и не говорило за чувствата си. Най-добрият му приятел бил този, който му се обадил и му казал къде е тя. Той измислил всичко това, за да разбере какво се случва в нея. Момичето седи, слуша го и осъзнава, че го обича все повече и повече.

 

Rate article
Момичето се развежда и се решава на лоша постъпка, а този момент променя живота ѝ завинаги.