Момичето се грижело за бабата на съседката си, всички мислели, че иска да получи наследство, но грешали.

Кейт нямаше баща – той беше изоставил майка ѝ, когато Кейт беше съвсем малка. Имала обаче майка и дядо, които я отгледали. Случило се така, че майка ѝ се разболяла от рак и починала, когато Кейт била на десет години. Кейт останала с дядо си, който бил като баща за нея и заменил всички останали.

Баба ѝ била починала преди майка ѝ – така че тя и дядо ѝ били единственото семейство, което имала. Сега Кейт е пораснало момиче, което работи и се грижи за дядо си. Напоследък той беше станал твърде слаб и просто лежеше в леглото. Кейт разбираше, че скоро ще му дойде времето.

-Кейт , трябва да те помоля за една услуга.

-Какво е това!

-Знаеш ли, баба ти имаше много добър приятел. Бяха като сестри. Когато баба ти беше жива, тя винаги я посещаваше, помагаше й в къщата. Когато тя умря, аз ходех при Ани. Скъпа, не я оставяй сама. Когато умра, обещай ми, че ще се грижиш за нея.

-Обещавам.

На следващия ден дядо почина. Кейт остана сама. Тя започнала да ходи в дома на Ани, да ѝ помага в къщата, да приготвя храна. Колкото и да е странно, жената имала роднини, но никой не се тревожел за нея. Три години по-късно, когато жената починала, нейните роднини се появили.

В деня на погребението всички роднини търсели нещо в апартамента. Знаело се какво – пари. Кейт взела само една снимка от апартамента на Ани и си тръгнала. На следващия ден сестрата на починалата дошла в дома ѝ.

-Кейт, ето каква е сделката…
-Какво стана!
-Аннф написа завещание за теб. Но ти разбираш, че за нея си никой. А ние сме нейни роднини. Да, не съм се грижила за нея, но имах много проблеми в живота си. Ще ти се отплатя по някакъв начин.
-Добре. Плати

Кейт ли даде всичко на това семейство? Не, тя даде всичко на сиропиталището.

 

Rate article
Момичето се грижело за бабата на съседката си, всички мислели, че иска да получи наследство, но грешали.