Мартин вървеше и мислеше само за Барбара, но изведнъж кола, удар и вече в отделението, отваряйки очи, осъзна, че животът му се е променил напълно.

Мартин среща любовта си на училищно новогодишно парти в 10-ти клас. Тяхната съученичка Нанси била на гости на братовчедка си Барбара. Момичетата дошли на празника заедно. Мартин се влюбил в синеоката красавица от пръв поглед. След това те танцуваха много и се забавляваха, говорейки помежду си и със съучениците си. В края на партито Мартин предложил на Барбара да я придружи до вкъщи. Тъй като харесвала момчето, Барбара се съгласила.

Те вървяха бавно по улицата и си говореха весело. Имаше много теми, които интересуваха и двамата. Например любовта към точните науки. Барбара и Мартин отдавна бяха наближили дома ѝ, но интересните теми не свършваха. Щяха да си говорят още дълго, ако Нанси не беше повикала сестра си вкъщи. След като се разбраха да се срещнат утре на пързалката, младите хора се разделиха.

Мартин вървеше, без да забелязва никого и нищо. Беше в облаците, мечтаеше, представяше си себе си и Барбара като съпруг и съпруга. И не забеляза, че пресича улицата на червено. Колата… Ударът… Шофьорът внимателно вдигна момчето, внимателно го качи в колата и го закара в болницата. Мартин бил приет в болницата с открита фрактура на крака. Вече лежейки в отделението, той дочул разговора на лекарите. И че може да остане куц. На следващия ден го посетиха Нанси с Макс и Барбара.

– “Мартин, боли ли те?” – попита тя, като хвана ръката на момчето.

– Когато си наблизо, изобщо не ме боли – отговори той.

Разделиха се, като се разбраха за следващото посещение. По време на следващия тур Мартин попита лекаря:

– Наистина ли ще остана куц?

– Отговорът е “да” – опитах се да го направя, като събрах крака ти. Когато махнем гипса, ще бъде ясно. Тогава ще решим проблема.

Мартин остана в болницата в продължение на един месец. През цялото това време той се обаждаше на Барбара всеки ден. При изписването лекарят каза, че костите и мускулите са се сраснали правилно. Той даде много препоръки за физически упражнения и допълни:

– Ако спазвате препоръките, куцането няма да остане. Всичко зависи от вас.

Мартин тренирал усилено и възстановяването му било успешно… След завършването Мартин и Барбара се оженили.

 

Rate article
Мартин вървеше и мислеше само за Барбара, но изведнъж кола, удар и вече в отделението, отваряйки очи, осъзна, че животът му се е променил напълно.