Марк закъсня. Седяхме и разговаряхме дълго. Мъжът се интересуваше от живота на бившата си приятелка. Той не каза нищо за себе си: женен, има дъщеря. И това беше всичко.

Марк седеше на работа необичайно тихо. Той не беше в настроение. Точно днес мъжът осъзна, че семейният живот му тежи. Съвсем наскоро той се зарадва, когато Луси се съгласи да се омъжи за него.

След това раждането на дъщеря му Мария. Марк се гордееше, че има пълноценно семейство. Но всичко бавно избледняваше. Луси напълняла, когато била бременна, но след раждането на Мери така и не отслабнала. Тя дори не се грижеше за себе си. По цял ден носеше халат, не си правеше прическа. Такъв тип съпруга не привлича внимание. Освен това Мери постоянно е непослушна, не спи през нощта. Или коремчето я боли, или зъбите ѝ се нижат. На Марк му е писнало от този живот. Иска му се да се прибере вкъщи при жена си, която да му се усмихва мило, и да не е толкова заета. И да има малко тишина и спокойствие.

Вчера Марк срещна Анджела, старата си любов. Момичето изглеждаше страхотно. Фигурата ѝ, дрехите ѝ, косата ѝ. Красива както винаги. Сякаш не се бяха виждали от седем години. Заговориха се, мъжът предложи да се срещнат, да поговорят, защото не са се виждали от толкова години. Уговориха се да се срещнат в осем вечерта.

Сега Марк се замисли дали постъпва правилно. Люси ще го чака от работа, за да му помогне, да поиграе с дъщеря му.

Вечерта, както беше уговорено, Анджела го чакаше в едно кафене. Тя имаше свои собствени планове за Марк. Видяла е начина, по който той я е погледнал. Тъгуваше, че я е загубил веднъж. Анджела така и не се омъжи. След Марк тя не виждаше мъж, който да е достоен за нея. Имаше такива, разбира се, но не за цял живот. Днес тя ще направи всичко, за да накара мъжа си да е доволен от нея.

Марк дойде със закъснение. Осмели се да дойде, въпреки че съвестта му все още го измъчваше. Седяха и си говореха дълго време. Мъжът се интересуваше от живота на бившата си приятелка. Той не каза нищо за себе си: женен е, има дъщеря. И това беше всичко. Анджела продължаваше да говори и да говори. Тя дори направи снимка на двамата. Когато Марк я попита защо, тя отговори: за спомен.

След кафенето мъжът отведе Анджела вкъщи и си тръгна, без да се бави. Когато момичето попита дали ще се срещнат отново, той не отговори. Луси чакаше съпруга си. По някаква причина той закъсня днес. Тя не се обади, защо да се притеснява, той щеше да дойде.

В десет часа вечерта на телефона дойде съобщение. Люси го отвори и замръзна. Там съпругът ѝ седеше до едно усмихнато момиче. И подписът: “Скоро той ще бъде мой”. Момичето стоеше там в продължение на пет минути. Мери спеше, така че никой не си правеше труда да мисли. Какво да прави и как да живее по-нататък? Нямаше отговор на тези въпроси.

Скоро се появи Марк. Защо той дойде късно? Отговорът се забави. И това е всичко, той не обясни нищо друго. Луси също не даде знак, че е получила съобщение.

На следващия ден Марк отиде на работа. Луси прибра Мария и отиде при майка си, бабата на Мария. Люси разказала всичко на майка си, само че тук дала воля на сълзите си. Попитала я какво да прави, може би да си вземе нещата и да се премести при вас? Майката на Луси само каза:

– Преди всичко, дъще, погледни себе си, в какво си се превърнала. До тази на снимката изглеждаш зле. Трябва да се съвземеш, да се погрижиш преди всичко за себе си. Оставяш себе си да паднеш. Обръщай повече внимание на Марк. Не си му обръщала никакво внимание, откакто се е родила Мери. Ето какъв е резултатът. Той търси нещо отстрани, което вече не е у дома. Борете се за него, той е вашият съпруг.

 

Rate article
Марк закъсня. Седяхме и разговаряхме дълго. Мъжът се интересуваше от живота на бившата си приятелка. Той не каза нищо за себе си: женен, има дъщеря. И това беше всичко.