Марк забрави да натисне края и аз чух всичко, което се случваше от другата страна на телефона.

С Марк се срещахме от дълго време, живеехме заедно и дори планирахме сватба. Но през април трябваше спешно да отида в дома на майка ми. Здравето ѝ се беше влошило. Разбрахме се, че ще дойда, ще опаковаме всички необходими вещи и документи и майка ми временно ще живее при нас. С Марк обсъдихме това и той нямаше нищо против.

Отне ми седем часа да стигна дотам и когато стигнах до къщата на майка ми, се обадих на човека, за да го попитам как е. Стори ми се странно, че през целия ден дори не ме беше попитал как съм стигнала дотам.

И така, след като разговаряхме, Марк сякаш забрави да прекрати разговора и аз чух всичко, което се случваше там… Чух гласовете на гаджето ми и на някакво момиче. Те се забавляваха, говореха си и се шегуваха. После писах на Марк, че ще закъснея за още един ден. Взех майка ми и си тръгнах. През нощта тихо отворих вратата на апартамента ни и видях женски дрехи, разхвърляни в коридора. Беше ясно, че не съм била очаквана. Майка ми видя всичко това. След това отидох в спалнята ни. Там спяха Марк и една жена, които се прегръщаха. И двамата бяха полуголи. Тогава нарочно съборих една ваза, която беше на рафта.

Те се събудиха от страх. Заспали, уплашени… Човекът започна да ме убеждава, че съм разбрал всичко погрешно. Но аз не исках да чуя нищо, просто бързо започнах да си събирам нещата.

На излизане сложих ключовете от апартамента на рафта и казах на бившия ми да не ме споменава никога.

 

Rate article
Марк забрави да натисне края и аз чух всичко, което се случваше от другата страна на телефона.