Mano teta buvo senamadiška ir taupė kiekvieną centą! Dabar ji neatsisako eiti į kavines

Turiu tetą iš mamos pusės, jos vardas Ema. Tetai Emmai dabar 65 metai, ir pernai ji pagaliau išėjo į pensiją. Nors teta Ema yra darboholikė, bet vaikai labai prašė jos išeiti į pensiją, žadėjo padėti tenkinti būtiniausius poreikius, todėl ji išėjo į pensiją.

Vis dėlto, kiek galima dirbti? Gyvenimas nėra toks ilgas, niekada nežinai, kada jis baigsis. Norisi gyventi dėl savęs, gauti šiek tiek malonumo, kaip ten bebūtų. Iškart išėjusi į pensiją teta Ema ėmė verstis konditerija, na, jai labai patinka kepti įvairius gaminius, juos puošti, pardavinėti tortus. Beje, klientų tortams ji turi pakankamai.

Taigi net ir turėdama nedidelę pensiją dėl savo pomėgio teta Ema gali visai neblogai gyventi. Jos draugės, to paties amžiaus moterys, dažnai ateina pas ją į namus. Kiekvieną kartą teta Ema iš rinkinio išsitraukia arbatos rinkinį, iškepa draugių mėgstamus daiktus, jos susėda prie stalo, mėgaujasi maistu, arbata ir pokalbiais.

Tokius susibūrimus teta Ema mėgsta, nes kartais jai trūksta kompanijos ir dėmesio. Jos draugai labai mėgsta eiti į kavines pavalgyti ir pasikalbėti. Teta Ema ten nevaikšto. Jos vyriausiasis anūkas šiemet išvyko į universitetą, ir ji nusprendė padėti savo vaikams. Todėl ji taupo kiekvieną centą ir nieko papildomai neperka sau, viską perka savo vaikams.

Bet koks tai gyvenimo malonumas? Absoliučiai jokio. Ir štai vieną dieną viena jos draugė pasiūlė jai nueiti į kavinę. Teta ilgai abejojo, bet paskui nusprendė nueiti. Tai, kad ji kartą ten nuėjo pasėdėti, kažką pavalgyti, tiesiog milijonai neišseks iš jos kišenės. Taigi nueiti galima.

Ji su drauge nuėjo į nedidelę kavinukę, kur pasidarė kavos, taip pat pasigamino picą. Ji ir jos draugė užsisakė vaisių salotų, kavos ir nedidelę picą. Kavinėje buvo puiki atmosfera, ji buvo apstatyta patogiais baldais ir grojo rami muzika, tetai ši vieta labai patiko. O kai ji su drauge baigė valgyti ir nusprendė eiti namo, ją dar maloniau nustebino čekis. Jis kainavo net mažiau nei arbatos vakarėliai su pyragaičiais, kuriuos ji gamino namuose.

Be to, mačiau žmones, malonią atmosferą. Nei vienas malonumas nebuvo malonus. Niekas nesakė, kad į kavinę reikia eiti kasdien. Dabar mano teta su draugėmis į kavinę eina kartą per savaitę. Ir jai visą dieną nereikia nieko gaminti, o po to reikia išplauti daug indų. Senatvėje galima ką nors išleisti sau.

Rate article
Mano teta buvo senamadiška ir taupė kiekvieną centą! Dabar ji neatsisako eiti į kavines