Майка ми иска да се грижа за нея и да ѝ давам пари всяка седмица.

Преди няколко месеца навърших двадесет и две години. Започнах да печеля пари преди няколко години и в момента имам дистанционна работа.

Откакто започнах да работя, майка ми иска пари от мен и наскоро ми каза, че трябва да я издържам. Но въпросът е, че майка ми и баща ми не са бедни хора. Те дори имат два апартамента, единият от които в момента отдават под наем. Освен това все още не са се пенсионирали, но майка ми се нуждае от пари от мен по някаква причина, а аз не знам причината.

След като си намерих работа, повече от половината от трудно спечелените ми пари започнаха да се харчат за майка ми. Когато живеех с тях, давах половината от сумата за комунални услуги.

По-късно майка ми започна да бъде нахална, но през първите няколко месеца не ѝ обръщах внимание, защото мислех, че така трябва да бъде. Понякога изпращах на майка ми пари по телефона, защото тя искаше да купи няколко чифта обувки за месеца, но нямах представа защо майка ми се нуждае от толкова много обувки. Исках да купя нещо за себе си с първите си спечелени пари, вместо да давам почти цялата си заплата на майка ми и да спестявам до края на месеца.

Като пестелив човек не исках да похарча и стотинка за майка ми, защото имах планове да събера пари за собствения си апартамент. Когато казах на майка ми, че сега няма да ѝ давам половината от заплатата си за нейните капризи, тя веднага започна да плаче, че тя и баща ми нямат достатъчно пари дори да си купят хляб.

Майка ми си спомни, че когато бях малък, никога не ми е пестила пари и е харчила всяка стотинка за мен, а аз започнах да се отнасям с нея по същия начин. С родителите ми ходехме всяко лято в Турция и си почивахме там около месец, но през последните две години започнаха да отказват да ме вземат със себе си, уж защото спрях да им давам пари.

Наскоро започнах да забелязвам, че майка ми ме мами, защото когато искаше пари за комунални услуги, накрая си купуваше нови дрехи със сумата, която й давах. И това продължава и до днес.

По-късно реших да наема собствен апартамент, защото не можех да продължавам да живея така, а и нямах намерение да плащам огромни суми за комунални услуги в апартамента на родителите ми. Слава богу, приятелят ми по същото време реши да се премести от родителите си, така че наемането на апартамент беше много по-евтино за нас.

Все още изпращах пари на майка ми, но по-малко, защото й казах, че след Нова година заплатата ми е намалена. Всеки път, когато се опитам да обясня на майка ми, че тя и баща ми получават много пари и че аз не съм длъжна да издържам родителите си, всичко води до спорове и ругатни и аз дори не мога да кажа нищо в отговор, а понякога просто затварям телефона.

Дори не мога да се сетя как да кажа на майка ми, че и аз не съм милионерка и имам собствени разходи, освен нейните нови чанти, рокли и маратонки.

Преди няколко дни тя ми каза, че иска кола за рождения си ден.

 

Rate article
Майка ми иска да се грижа за нея и да ѝ давам пари всяка седмица.